Meny

Ullensaker:

39-åring siktet i bildrapssaken

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet er lettet etter at en 39-åring meldte seg i forbindelse med den dødelige påkjørselen i Ullensaker tirsdag. Mannen er siktet for uaktsomt drap etter å ha stukket av fra ulykken.

Under politiets pressekonferansen på Ullensaker lensmannskontor torsdag ettermiddag fortalte lensmann Morten Huse at de rykket ut til en adresse etter at en 39 år gammel mann og hans kone meldte seg på lensmannkontoret i 12-tiden med opplysninger i saken der en 54-åring omkom etter påkjørsel tirsdag denne uken og hvor bilisten stakk av fra åstedet.

Ifølge VG Nett skal familien til 39-åringen ha hatt mistanke om at han hadde noe å skjule før han ble pågrepet. Dette skal ha kommet frem i de første avhørene av siktede.

39-åringens forklaring ledet politiet til garasjen i foreldrenes hus på Råholt i nabokommunen Eidsvoll. Der fant de en sort Citroën Berlingo med kollisjonsskader i fronten, i siden og på et speil, skader som stemmer godt overens med hva vitner som har observert ulykkesbilen, har forklart.

– Hva 39-åringen han forklart, vil jeg ikke gå inn på. Men vi fant bilen ved hjelp av hans beskrivelse, forteller lensmann Morten Huse til NTB.

Stakk av

Etter påkjørselen, der 54 år gamle Jeff Mwangi Kwirikia ble drept , stakk den pågrepne bilisten som var involvert i ulykken av fra ulykkesstedet. Den avdøde 54-åringen er faren til fjorårets norske Grand Prix-vinner Stella Mwangi.

Se video: Mann pågrepet etter bildrapet

– Politiet rykket deretter ut til en adresse i Martin Johannesensvei der sporene sluttet. I en garasje på adressen fant politiet en sort Citroën Berlingo 2009-modell med betydelige skader i både front, på siden og i sidespeilet. Adressen tilhører den pågrepne 39-åringens foreldre, fortalte Huse.

Les også: Fotgjenger omkom i Ullensaker

Siktet for uaktsomt drap

39-åringen skal ha vært sterkt preget. Politiet har funnet grunnlag for å sikte ham for uaktsomt drap etter straffelovens paragraf 239.

– Den pågrepne mannen er siktet for uaktsomt drap etter brudd på straffelovens paragraf 239 for uaktsomhet som har forvoldt andres død. Strafferammen for lovbruddet er inntil tre år, seks år under særdeles skjerpede omstendigheter, tilføyde politiadvokat Jon Haga.

Politiet opplyser at flere detaljer i saken fortsatt er uklare, blant annet er de ikke helt sikre på hvem som kjørte bilen, og de fortsetter etterforskningen av saken.

Lensmann Huse la til at kriminalteknisk jobber videre i garasjen der funnet av bilen er gjort for å sikre flere spor.

– Avhør av siktede pågår nå på et annet lennsmannskontor i distriktet, og det vil fortsette utover dagen.

Ønsker fremdeles tips

Under pressekonferansen understrekte politiet at de fremdeles ønsker tips fra publikum som kan ha sett noe i forbindelse med påkjørselen tirsdag ettermiddag for å kartlegge hendelsen enda bedre.

Politiet har fått inn over 50 tips i saken, de fleste fra folk som har sett bilen etter ulykken på fylkesvei 454 på Dal i Akershus ved 14-tiden tirsdag, opplyser lensmannen. Denne bilen skal ha hatt betydelige skader, skader som stemmer med skadene på bilen som ble funnet torsdag.

– Vi setter svært stor pris på den hjelpen vi har fått fra publikum. Vi har fått mange bra vitneobservasjoner. Det ser vi nå som vi har fått kontakt med den som vi mistenker har kjørt bilen og vi ser på den, sier han.

– Uvissheten blir mindre

– Det er blitt gitt gode beskrivelser, og jeg er relativt trygg på at etterforskningen hadde ført fram på sikt. Det som er fint, er at det nå tok kort tid, og da blir uvissheten for de pårørende mye mindre, fortsetter lensmannen.

Politiet sperret tidligere torsdag ettermiddag av et området rundt en privatbolig på Råholt i Eidsvoll.

Les også: – Han var en av hennes viktigste støttespillere

Bilen som undersøkes, som politiet tidligere etterlyste som en mørk liten varebil av merket Peugot Partner eller Citröen Berlingo, ble sist sett på vei nordover på Trondheimsveien fra Dal i retning Råholt etter ulykken.

Parkert med fronten vendt innover

Dagbladet meldte i forbindelse med politiets undersøkelser på adressen at en Citroën Berlingo sto parkert inne i garasjen med fronten vendt innover på adressen der den pågrepne personen befant seg.

Bilen som er innblandet i ulykken der Jeff Mwangi ble drept ble sannsynligvis også fanget opp på en overvåkingsvideo.

Les også: Identiteten til ulykkessjåføren fortsatt ukjent

Det som høyst sannsynlig er ulykkesbilen ble torsdag ettermiddag fraktet vekk fra boligen på Råholt. Politiet opplyser at tekniske bevis tyder på at bilen har stått i garasjen i flere dager.

Fraktet bort

Den siktede satt torsdag i avhør ved et annet lensmannskontor i distriktet. Han har fått oppnevnt advokat Jørund Lægland som forsvarer.

– Jeg har nå vært i avhør med min klient, og han har status som siktet. Likevel må det presiseres at situasjonen er uavklart, og det gjenstår å se hva slags tilknytning han har til hendelsen, sier Lægland.

Det er ikke kjent hvordan 39-åringen stiller seg til siktelsen. Foreldrene hans har status som vitner i saken.

Les flere nyheter her

Populært