Meny

Hektisk leting etter overlevende fra ulykkesferje

VENTER SPENT: Slektninger av passasjerer fra MV Rabaul Qeen venter på nyheter om sine nærmeste etter forliset. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsmannskaper driver hektisk leting etter overlevende fra ferja Rabaul Queen utenfor kysten av Papua Ny-Guinea. Dårlig vær gjør letingen vanskelig.

Da nattemørket begynte å senke seg torsdag, var mange av de mer enn 350 passasjerene og mannskapsmedlemmene om bort fortsatt savnet. Ifølge australske myndigheter var 238 personer inntil torsdag formiddag norsk tid hentet opp fra havet.

– Når et skip med mer enn 350 mennesker om bord går ned, er det selvfølgelig en stor tragedie. Vi ser ut til å stå overfor et stort tap av menneskeliv, sa Australias statsminister Julia Gillard til mediefolk.

Kaster ut flåter

Åtte handelsskip la om kursen og dro til ulykkesområdet, mens australske fly og helikoptre også deltok i letearbeidet.

– Vi kaster ut flere redningsflåter, sa Carly Lusk som er talskvinne for Australias direktorat for sikkerhet til sjøs AMSA.

Les også: Over 200 reddet etter ferjeulykke utenfor Papua New Guinea

– Vi har fått flere meldinger om at skip har sett folk i flåtene som tidligere er kastet ut. Derfor håper vi at vi snart kan melde om at flere overlevende er funnet, tilføyde Lusk ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Rabaul Queen var på vei fra Kimbe på øya New Britain til Papua Ny-Guineas nest største by Lae da den forsvant. Ifølge AMSA var det storm i området med en vindhastighet opp mot 21 sekundmeter og bølger på fem meters høyde.

Ukjent årsak

Verken rederiet Rabaul Shipping, som eide ferja, eller operatørselskapet Star Ships kunne torsdag si noe om årsaken til ulykken. Ferja sank raskt og uten at den først hadde sendt ut nødmeldinger, opplyste rederiet.

Papua Ny-Guineas statsminister Peter O'Neill varsler full gransking av ulykken.

– Vi skal snu alle steiner, vi må sørge for at sikkerheten innen skipsfarten styrkes, for vi har ikke råd til at menneskeliv går tapt, sa O'Neill torsdag.

Ferjetrafikken spiller en svært viktig rolle i Papua Ny-Guinea, der folk flest ikke har råd til å reise med fly. Landet er rikt på ressurser men har en svært svak infrastruktur, og mange av de seks millioner innbyggerne lever i fattigdom.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Populært