Meny

Våpnene florerer i Malmö

BER OM HJELP: Assisterende länspolismästare Hans Nordin (t.v.) og resten av Skånepolitiet ber publikum om hjelp til å oppklare de mange drapene i Malmö. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bruk av skytevåpen i forbindelse med drap og drapsforsøk er tre ganger så vanlig i Malmö som i Stockholm.

Statistikk fra Sveriges kriminalitetsforebyggende råd viser også at bruk av skytevåpen i forbindelse med slike forbrytelser er dobbelt så vanlig i Malmö som i Göteborg.

Antallet anmeldte voldshandlinger der skytevåpen skal være brukt, er også fordoblet i Malmö de siste fem årene, skriver Svenska Dagbladet.

Strengere våpenlov

Malmös sosialdemokratiske ordfører krever strengere våpenlover som svar på drapsbølgen i Sveriges tredje største by.

– Det er for jævlig. Vi har en massiv politiinnsats på Malmös gater, men volden bare fortsetter, sier Ilmar Reepalu til avisen Sydsvenskan.

Tirsdag kveld opplevde den sørsvenske byen det åttende drapet siden mai i fjor.Denne gangen var det en 48 år gammel firebarnsfar som ble skutt mens han satt i en bil.

Reepalu mener at den som bærer våpen ulovlig, bør dømmes til mange års fengsel.

Ingen tilfeldighet

Selv om det er lite som tyder på at det er en sammenheng mellom alle drapene, mener eksperter at det gradvis har utviklet seg en mafiamentalitet i Malmö.

Les også: Bombe mot politistasjonen i Malmö

– At dette skjer, er ingen tilfeldighet. Det skyldes mentaliteten i byen, mener journalisten og forfatteren Tobias Barkman.

Politiet i Skåne har få spor å gå etter og ber publikum om hjelp. Den svenske Rikspolisen har sendt store forsterkninger som skal bistå politiet i Malmö i etterforskningen.

Les flere nyheter

Populært