Meny

Raja: – Bhatti var mindre farlig da han var kriminell

PÅ HVER SIN SIDE: Arfan Bhatti og Abid Raja. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstre-politiker Abid Raja mener at Arfan Bhatti ikke er verdt spalteplass. Bhatti var mindre farlig som kriminell enn han er nå som ekstremist, mener Raja.

Dagbladet har intervjuet Bhatti om hans syn på terrorisme, islam og sharia. Raja mener Bhatti ikke er verdt spalteplassen.

– Norge bør få med seg at dette er en mann med fortid som notorisk kriminell. Og han har ikke levd et liv etter muslimsk lære. Så dette blir over grensen til det latterlige, sier Raja til Dagbladet.

Les også: Mohyeldeen Mohammad arrestert

I intervjuet med Dagbladet gjentar Bhatti sitt ønske om at Norge en dag bør bli islamsk nasjon og styrt etter sharialover. Han forsvarer også sine ytringer og sier han ikke truer, men bruker sin ytringsfrihet.

– Det er et paradoks at de som brenner for ytringsfrihet, er de samme som roper på meningspolitiet når de hører eller ser noe de misliker, sier Bhatti.

Les også: – Bhatti kan gjerne finne seg et annet land

På spørsmål om han er villig til å begå eller oppmuntre til terrorhandlinger, sier han:

– Hva terrorhandlinger er, kommer vel an på øyet som ser. Norges handlinger i Afghanistan kommer inn under kategorien terrorisme, mener Bhatti.

Les også: Bhatti: - Det er ikke en trussel, men en advarsel

På spørsmål om han og hans likesinnede er «ekstremister som vil bruke vold og terror for å oppnå målene» de ønsker, svarer Bhatti:

– Vi er ikke ekstremister, men praktiserende muslimer.

Raja sier han vil ha seg frabedt Bhattis meninger.

– Det ville vært bedre om han hadde forblitt kriminell. Nå er han enda farligere fordi han er blitt en ekstremist, sier Raja.

Les også: Trusselsiktet 21-åring fengsles i to uker

Islamsk Råds generalsekretær Mehtab Afsar sier at han lar Bhattis utsagn stå for Bhattis egen regning. Bhatti uttaler i intervjuet at moskeer og islamske organisasjoner i Norge holder tett og ikke sier noe som er politisk ukorrekt, fordi de «har sugerør i den norske statskasse».

Les flere nyheter

Populært