Meny

Arrestert i dag

PST arresterte i dag tidlig Mohyeldeen Mohammad hjemme i Larvik i forbindelse med trusselvideoen som ble lagt ut på You Tube. Foto. Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Larvikmannen Mohyeldeen Mohammad (26) ble i dag arrestert av PST hjemme i Larvik. Han er siktet for trusler mot øvrighetspersoner.

26 år gamle Mohyeldeen Mohammad ble onsdag morgen arrestert av Politiets sikkerhetstjeneste (PST). Det skjedde hjemme hos ham i Larvik.

Det opplyser kilder nær mannen til ABC Nyheter.

- Vi har pågrepet en mann som er siktet for trusler mot myndighetspersoner, bekrefter også PSTs Martin Bernsen.

Mohammad er den andre som blir arrestert i forbindelse med den såkalte trusselvideoen som ble lagt ut på You tube tidligere i måneden.

En 21-åring fra Skien ble for snart to uker siden varetektsfengslet i samme sak.

Utvist fra Tunisia

26-åringen ble kjent i norsk offentlighet da han holdt en appell på universitetsplassen i Oslo sentrum for to år siden, under en demonstrasjon mot Dagbladets publisering av karikaturtegningene.

For snart to uker siden deltok han i demonstrasjonen utenfor Stortinget mot norske soldater i Afghanistan, sammen med blant andre Arfan Bhatti.

Les også: - Det er ikke en trussel, men en advarsel

I forrige uke ble det kjent at Mohammad ble deportert fra Tunisia i romjula. Han mente PST sto bak arrestasjonen og utvisningen. i fjor høst ble han også arrestert og kastet ut fra Saudi-Arabia hvor han studerte.

Anklager norske myndigheter

Mohyeldeens advokat, John Christian Elden, sa da til ABC Nyheter at han forventet myndighetens hjelp slik at en norsk borger fritt skulle kunne forlate Norge.

Les også: Deportert fra Tunisia

– Mine studier i Saudi-Arabia ble avbrutt på grunn av de norske myndighetenes overføring av falsk informasjon om at jeg er en «trussel mot internasjonal sikkerhet», sa Mohammad til ABC Nyheter i forrige uke.

– Jeg valgte da å dra til Tunisia, for å se på mulighetene for å etablere meg der, iom at Zein al-Abideen ble avsatt som president, men ble også der møtt av tunisisk sikkerhetspoltiti som arresterte meg og avhørte meg.

– Også her fikk jeg bekreftet at norske myndigheter sto bak utlevering av falsk informasjon, som igjen ødela for meg, sa han.

21-åringen som sitter fengslet i samme sak har også John Christian Elden som advokat. Det har ikke lykkes ABC Nyheter å få en kommentar fra Elden onsdag.

Populært