Meny

New Zealands statsminister bekymret for Andhøys ferd

NILAYA: Jarle Andhøy på vei mot Antarktis i Yacht Nilaya. Han vil finne ut hva som skjedde med Berserk, som forsvant for ett år siden. Foto: New Zealand Custom Service / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

New Zealands statsminister John Key er bekymret for sikkerheten til newzealenderen som er blindpassasjer på Jarle Andhøys båt Nilaya.

– Folk tar sine egne sjanser, men det er høyst risikable forhold, og vi vil gjerne forsikre oss om at de gjør alt de kan med hensyn til sikkerheten, sier Key til avisa New Zealand Herald, skriver Dagbladet.

Les også: – Galskap hvis Andhøy er på ny ekspedisjon

Det er særlig en «blindpassasjer» Key er bekymret for. Det dreier seg om en mann fra New Zealand som Andhøy påstår at ble med ved en feiltakelse fordi det ble hektisk ved avgang.

Andhøy har tidligere uttalt at de ikke har med seg nødpeilesender, slik at ikke andre skal sette seg i fare ved en eventuell redningsaksjon. Det er statsminister Key ikke komfortabel med.

Les også: Andhøy ville til Antarktis for å minnes Berserk-ofre

– Det er et område hvor du trenger tillatelse for å få lov til å dra til, og vi tror ikke den norske seileren har dette i orden. Vi er bekymret for hvordan sikkerheten blir ivaretatt om bord og risikoen for newzealenderen som er på båten, sier Key.

Newzealandske tollmyndigheter har ikke fått noen nye rapporter om hvor Jarle Andhøys båt befinner seg, men Andhøys mål for ekspedisjonen er å ta seg inn McMurdo-sundet for å finne ut hva som skjedde da Berserk forliste i Sørishavet 22. februar i fjor. Tre menn mistet livet.

Les flere nyheter

Populært