Meny

Bombe mot politistasjon i Malmö

TRAVELT FOR POLITIET: Volden fortsetter i Malmö, som tirsdag kveld opplevde det åttende drapet på under et år. Få timer senere ble det sprengt en bombe utenfor en av byens politistasjoner. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En politistasjon i sentrum av Malmö ble utsatt for et bombeangrep natt til onsdag, og bygningen fikk store skader.

Ytterveggen på stasjonen, som ligger i på Eriksfältsgatan i sentrum av byen, fikk et stort hull i den kraftige eksplosjonen. Kontorlokalene innenfor fikk omfattende skader.

– Heldigvis var det ingen der inne, men det var likevel et alvorlig angrep på oss, sier operasjonsleder Marie Keismar i Skånepolitiet.

Bare timer før eksplosjonen var det folk på arbeid ved nærpolitistasjonen som var gjenstand for angrepet. Teknikere fra politiet var på plass i morgentimene onsdag, og området rundt bygningen ble avsperret.

Politiet har ikke spekulert i hvem som kan ha stått bak nattens bombeangrep.

Drap nummer åtte

Få timer før bombeangrepet ble nok en person skutt og drept i Malmö. Mannen satt i en bil, og politiet har ennå ikke gått ut med identiteten hans.

Åtte menn er skutt og drept i Malmö siden mai i fjor, og tirsdagens drap var det sjette på to måneder.

Senest i helgen ble tre personer skutt på åpen gate. To av dem ble så hardt skadd at de måtte opereres. En person ble pågrepet siktet for drapsforsøk etter skuteepisodene mot to yngre menn lørdag.

Ingen er pågrepet etter angrepet mot en 38-åring søndag, som ble skutt i halsen og i brystet.

Spesialstyrker

Svensk politi har satt inn ekstra ressurser som følge av den siste voldsbølgen i Malmö og har sendt såkalte GOB-grupper til byen.

GOB står for grov organisert vold, og politienheten består av åtte aksjonsgrupper fra hele landet som har spesialisert seg for å bekjempe grove forbrytelser.

GOB har tidligere vært satt inn mot gjengkriminalitet i Södertälje. Rundt 200 politibetjenter inngår i GOB-gruppene, som har ulike arbeidsoppgaver og tyngdepunkt i de tre største byene.

– I Malmö er det nå på plass en betydelig GOB-styrke, ifølge rikspolitiet.

Les flere nyheter

Populært