Meny

- En av hennes viktigste støttespillere

Stella Mwangi sammen med faren og lillesøsteren. Bildet er tatt i forbindelse med Mwangis deltakelse i den norske Melodi Grand Prix-finalen i fjor, som hun til slutt vant overlegent. (Foto: Lene Haug/aktivioslo.no)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var den norske artisten Stella Mwangis far, Jeff Mwangi, som omkom i en påkjørsel på Dal tirsdag ettermiddag. Drapssjåføren er fortsatt på frifot.

ABC Nyheter fikk onsdag morgen bekreftet fra Stella Mwangis plateselskap, EMI, at den mannlige fotgjengeren som tirsdag omkom i en påkjørsel, på Dal i Akershus, var Jeff Mwangi.

TIl ABC Nyheter forteller lensmann i Ullensaker, Morten Huse, at politiet fortsatt søker etter bilføreren som stakk fra stedet.

- Jeg kan bekrefte at vi fortsatt jakter både bil og gjerningsmann med full styrke. Vår klare oppfordring til føreren er å melde seg straks, sier Huse.

- Ufattelig vond tid

Stella Mwangi har de siste årene markert seg som artist, blant annet ved å vinne Melodi Grand Prix i fjor. Senere deltok hun også i TV2-programmet «Skal vi danse», der hele Norge ble kjent med faren Jeff Mwangi, som sjarmerte seerne med afrikansk dans.

EMI slapp like før kl 11 en pressemelding, som gjør det klart at plateselskapet ikke ønsker å kommentere saken ytterligere:

«Det er med stor sorg vi meddeler at faren til Stella Mwangi, Jeff Mwangi Kwirikia, døde etter en påkjørsel i går ettermiddag.  

Han har vært en av Stellas aller viktigste støttespillere gjennom hele livet og ikke minst det siste året. 

Vi ber om at dere viser respekt for de etterlatte og pårørende - og spesielt lar Stella være i fred i denne ufattelige, vonde og sørgelige tiden. 

EMI Music, Stellas management og Stella med familie kommer ikke til å kommentere saken ytterligere».

Politiet jakter drapssjåfør

Politiet fikk beskjed om ulykken tirsdag ettermiddag, etter at 54-åringen ble funnet død i veibanen på fylkesvei 454 på Dal i Akershus.

Selv om ingen vitner så selve hendelsen, så har politiet vært i kontakt med flere som skal ha sett en bil med ødelagt frontrute som kan knyttes til hendelsen.

– Vi har fått veldig mye bra tips fra publikum. Vi har grunn til å tro at bilen vi jakter er en mørk eller sort bil av typen Partner eller Berlingo. Jeg vil også be publikum om å være oppmerksomme på biler som blir hensatt, eller som har blitt stjålet det siste døgnet, sier Huse til ABC Nyheter.

Ødelagt frontrute

Sjåføren beskrives som en mann i 20-30-årene, og den antatte gjerningsbilen ble sist sett på vei nordover på Trondheimsveien fra Dal mot Råhol.

Huse ber publikum være oppmerksom på små personbiler med betydelige skader på høyre del av frontruta.

Tips kan meldes på telefonnummer 99487751 eller 02800.

Les også:

Stella Mwangi vant finalen i Grand Prix

6-åring reddet moren i bilulykke (video)

Verste ulykke på 20 år (video)

Les flere nyheter her

Populært