Ti vogntog punkterte i Østfold

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti vogntog punkterte fredag morgen på samme sted på E6 utenfor Sarpsborg. En løs bolt som stakk opp fra veibanen var årsak.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle vogntogene hadde punktering på et eller flere hjul, og alle punkteringene hadde skjedd på venstre side, melder NRK.

Politiet undersøkte den aktuelle strekningen mellom Eidettunnelen i Sarpsborg og Moss lufthavn Rygge, men fant først ikke noe i veibanen som kunne forklare punkteringene.

– Vi kan bare gjette på hva dette er, det er litt rart. Vi må få undersøkt disse dekkene, men flere av dem har eksplodert, og det er bare filler igjen, sa operasjonsleder Rune Arneberg i Østfold politidistrikt fredag morgen.

Svaret ble funnet av Mesta like før klokken 11 på formiddagen.

– På Skadalsbrua, sør for Sarpsborg, så er det en overgang mellom veien og brua som er festet med bolter. Ved nærmere undersøkelser så viste det seg at en av disse boltene hadde løsnet, og stakk omtrent seks centimeter opp ifra veibanen, sier operasjonsleder Alf Solstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er andre gang på to måneder at løse bolter skaper problemer på E6. Forrige gang var i Follo. Solstad regner med at saken blir fulgt opp.

– Det er bare å beklage overfor dem som opplevde å få punkteringer, men vi gjør vårt beste for å få utbedret dette, sier Knut Bjørklund, leder for drift og utbygging i Statens vegvesen i Østfold.

Les flere nyheter her