Åpen for alle - alltid

Søk etter islandske fiskere avsluttet

Hallgrimur - den islandske fiskebåten som sannsynligvis har gått ned utenfor Stadt. En er reddet og tre personer er savnet. Foto: Shipspotting.com
Hallgrimur - den islandske fiskebåten som sannsynligvis har gått ned utenfor Stadt. En er reddet og tre personer er savnet. Foto: Shipspotting.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsmannskapene har avsluttet søket etter de tre islandske fiskerne som er savnet etter at en fiskebåt trolig forliste utenfor Stad onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– De tre skal ikke ha hatt overlevingsdrakt på seg, og håpet om å finne de tre i live er ute. Søket dreier seg nå om å finne de antatt omkomne, sier redningsleder Jan Lillebø ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Kystvaktskipet KV Bergen er på vei til posisjonen som nødpeilesenderen oppgir, og var opprinnelig ventet å være framme med stedet rundt 12-tiden torsdag formiddag.

Hovedredningssentralen opplyser imidlertid torsdag morgen at været i området nå er oppe i orkans styrke og at kystvaktskipet derfor har lagt seg til for å ri av uværet og dermed vil bli ytterligere forsinket.

Les også: En person reddet fra forlist fiskebåt - tre fortsatt savnet

Det var rundt klokken 14.30 onsdag at Hovedredningssentralen mottok et nødanrop fra den islandske fiskebåten.

En 36 år gamle mann ble berget opp fra vannet ved 18-tiden onsdag kveld og fraktet til Ålesund. Det var fire islandske menn om bord i båten. De tre som er antatt omkommet, er alle omkring 60 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tom flåte

– Det er god grunn til å tro at båten har gått ned, sier pressesjef Anders Bang-Andersen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

I tillegg til vrakgods er det funnet en tom flåte i sjøen, som holder 2 grader.

To redningshelikoptre som var med i søket, måtte etter hvert dra inn til land for å fylle drivstoff. Været gjorde at de ikke fortsatte letingen.

– Det er orkan, og vi vil heller ikke utsette redningsmannskapene for fare, sa redningsleder Jan Lillebøe til NTB onsdag kveld.

Dårlig vær

Leteaksjonen foregikk omkring 270 kilometer nordvest for Stad.

Et overvåkingsfly fra Luftforsvaret og en fiskebåt fortsatte søket, som foregikk under svært vanskelige værforhold. Det blåser full storm med orkan i kastene, og bølgene er 10– 15 meter høye.

Ifølge den islandske rikskringkastingen RUV var den islandske båten på vei til Norge for å selges som skrapjern. Det er snakk om en tråler fra 1974.

Ingen har fått kontakt med båten etter at nødsignalet ble sendt, men nødpeilesenderen sender fortsatt ut jevnlige signaler.

Les flere nyheter her