Rundt 40 barn i dramatisk bussulykke i Danmark

En person mistet livet og mange barnehagebarn ble skadd i en bussulykke i Danmark tirsdag. Tre av barna er alvorlig skadd, skriver Berlingske Tidende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble slått full katastrofealarm hos politi og redningsmannskaper da en buss med barnehagebarn kjørte utfor en skrent på Nord-Sjælland.

Ulykken skjedde da en bil som kom i motgående kjøreretning, frontkolliderte med bussen under en forbikjøring.

Det kraftige sammenstøtet førte til at bussjåføren mistet kontrollen, og bussen raste gjennom autovernet og utfor en skrent ved Damsholtevej, hvor det går ei bru over Istedrødvej, skriver avisen Ekstra Bladet.

Brannvesenet rykket ut til stedet med sju biler og 22 mann.

I sjokk

– Barna tok det veldig pent, men de var i sjokk. Det var også svært kaldt, forteller brannmann Jesper Djurhuus til Ritzau.

Det skal ha vært rundt 40 barn i bussen da ulykken skjedde. Sammenstøtet med bussen skal ha vært svært kraftig, og føreren av personbilen omkom. Bussjåføren satt fastklemt og måtte reddes ut.

– 31 barn kom uskadd fra ulykken, mens sju av barna bare fikk lettere skader. Tre av barna er kommet alvorlig til skade, opplyser operativ leder ved ambulansesentralen, Pernille Hvolbøl til Berlingske Tidende.

Også to voksne ble skadd i ulykken, ifølge politiet.

Psykologhjelp

De alvorligst skadde skal være kjørt til Rigshospitalet i København, mens de øvrige barna ble brakt til Hillerød med lettere skader. Veiene omkring ble sperret av etter ulykken. Både barn og foreldre fikk tilbud om psykologhjelp etter ulykken.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden