ABC Nyheter felt for Utøya-detaljer

ABC Nyheter ble i dag felt i PFU. To av medlemmene tok dissens.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ABC Nyheter er felt i Pressens faglige utvalg (PFU) for brudd på god presseskikk, men utvalget er delt etter dissens fra Georg Apenes og John Olav Egeland, skriver journalisten.no.

De to mener at ABC Nyheter ikke har brutt god presseskikk.

Det var 21. november at ABC Nyheter publiserte en sak under overskriften «Anders Behring Breiviks egne ord om massakren på Utøya» basert på avhør med gjerningsmannen og rekonstruksjonen på Utøya.

Pressens Faglige Utvalg (PFU) brukte nesten en time til å diskutere saken. Det var to representanter fra allmennheten som utgjorde de to klareste motpolene under diskusjonen, ifølge journalisten.no.

Se og hør PFU-debatten her OBS: Lyden starter først etter et drøyt minutt

Les hele dommen her

Georg Apenes la tidlig frem en dissens mot sekretariatets innstilling på fellelse med den begrunnelse at omfanget av massakren nødvendigvis må gi skildringer og beskrivelser av den.

På den andre siden var Henrik Syse, som reagerte på tidspunktet for publiseringen og at det er unge mennesker som er berørte.

Det var Utøya-overlevende Johannes Dalen-Giske som klaget artikkelen inn for PFU. Han reagerte på detaljrikdommen i artikkelen, og at den bringer gjerningsmannens tanker rundt Giskes flukt med fergen MS Thorbjørn.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden