Danmark fikk en liten prinsesse

Artikkelen fortsetter under annonsen

Prinsesse Marie og prins Joachim er blitt foreldre til ei lita jente. Prinsen klippet selv navlestrengen og er begeistret over å ha fått en datter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det ble en datter. Hun er vakker og hun er sunn og velskapt, uttalte Joachim en time etter fødselen tirsdag formiddag. Han sier også at mor og datter har det bra, men at de nå skal hvile seg.

Prinsen gir også uttrykk for at han synes det er flott å ha fått en datter.

– Det har vært et ønske for meg. Dette er et ekstra kryss i kalenderen, sier den 42 år gamle prinsen til danske medier. Han kan også fortelle at den lille jenta har mørkt hår.

Prinsen er fra før av far til tre sønner. Nå kan han kalle seg firebarnsfar, i likhet med sin bror kronprins Frederik.

Jenta veier 2.930 gram og er 49 centimeter lang. Hun ble født klokka 8.27, og både mor og barn har det godt, ifølge en kunngjøring fra hoffet.

Hun skulle tirsdag feires med 21 kanonsalutter på slaget klokka 12 som avfyres fra henholdsvis Batteriet Sixtus på Holmen i København og fra Kronborg Slot i Helsingør.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra før av har paret sønnen Henrik som fylte to år i mai. Prins Joachim har også to sønner med ekskona, grevinne Alexandra. De to er elleve og ni år.

Prinsesse Marie (35) ble tirsdag morgen innlagt på Rigshospitalet i København for å føde. Den lille prinsessen blir nummer ti i arverekken til den danske tronen etter sin to år gamle storebror, to halvsøsken, fire søskenbarn og sin far og onkel.

Les også:

Danskene hyller sin dronning gjennom 40 år

Danskene feirer sin jordnære dronning

Konge kastet kona på dør

Les flere nyheter her