Fagpressen anklager Posten for overfakturering

Posten anklages for overfakturering. Foto: Scanpix
Posten anklages for overfakturering. Foto: Scanpix

Siden 2006 skal norske fag- og nisjeblader ha betalt rundt 300 millioner kroner for posttjenester de ikke har brukt. Nå klages Posten inn for Post- og teletilsynet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en klage som Fagpressen, en organisasjon som representerer rundt 230 norske fagblader, har levert til Post- og teletilsynet, hevder de at Posten i flere år systematisk har overfakturert dem for å bære blader som Jakt & Fiske, Apéritif og Cupido ut til norske postkasser, skriver Dagens Næringsliv.

Fagpressen mener at Posten har tatt seg betalt for tjenester som fagbladene ikke har benyttet. Bladene blir levert ferdig adressert og grovsortert på pall til Postens sorteringssentraler. Det benyttes derfor ikke tjenester som innsamlingspostkasser, lokale postkontorer eller transport til sorteringssentralene.

Les også: Siemens frifunnet for grovt bedrageri mot Forsvaret

– Vi er blant Postens mest stabile og forutsigbare kunder, men vi straffes fordi det tapes så mye på andre områder i Posten, sier administrerende direktør Even Trygve Hansen i Fagpressen.

Han mener at Posten har økt prisen på distribusjon av bladene for å subsidiere fallet i antall brevsendinger. Slik kryssubsidiering er i strid med konsesjonen Posten er tildelt fra Post- og teletilsynet.

Hansen varsler at de vil ta ut søksmål mot Posten og kreve erstatning hvis Fagpressen får medhold i klagen.

Posten avviser på sin side at de har brutt konsesjonen.

Les også: Fikk 37. 000 kroner i posten

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden