Åpen for alle - alltid

19-åring døde av hjernehinnebetennelse

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 19 år gammel mann fra Sandnes døde søndag på Stavanger universitetssjukehus av smittsom hjernehinnebetennelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han ble lagt inn lørdag, men kunne ikke reddes. Kommuneoverlege Hans Petter Torvik i Sandnes kommune har informert Gand videregående skole hvor 19-åringen var elev, skriver Aftenbladet.no.

– Vi vil vaksinere de nærmeste så snart vi får vite nøyaktig hvilken bakterie det er snakk om, forhåpentlig mandag, sier Torvik.

Fastlegene i Stavanger og Sandnes, samt legevakten i Stavanger, er også varslet.

Les også: - Dødelige helsetabber kunne vært unngått

En 17-årig elev ved Randaberg videregående skole fikk mandag formiddag diagnosen smittsom hjernehinnebetennelse. Helsesjef Egil Bjørløw i Stavanger kommune sier til Aftenbladet at det går bra med ham. Det er neppe sammenheng mellom dette tilfellet og 19-åringen. Men det er nødvendig å iverksette undersøkelser, opplyser Bjørløw.

Smittsom hjernehinnebetennelse spres via nærdråpesmitte. Dette kan for eksempel skje ved kyssing eller ved å drikke av samme glass. Men selv om sykdommen er smittsom, er ikke risikoen for å bli smittet overhengende stor.

– I 97-98 prosent av tilfellene er det snakk om enkeltstående tilfeller hvor andre rundt ikke blir syke. Risikoen for å bli syk er altså svært liten, men frykten er stor. Ungdommene jeg har snakket med, er engstelige for å bli syke, sier Torvik.Les flere nyheter her