Demolederen om PSTs arrestasjon av 21-åring:

- PST knebler ytringsfriheten

Mannen bak fredagens demonstrasjon mot norske soldater i Afghanistan mener myndigheten angriper ytringsfriheten. - PST knebler 21-åringens rett til å ytre seg, sier han om pågripelsen av mannen som produserte hat-videoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (ABC NYHETER): Arrangørene av dagens demonstrasjon mot norske soldater i Afghanistan, mener Politiets sikkerhetstjeneste (PST) knebler ytringsfriheten.

Bakgrunnen er onsdagens pågripelse av 21-åringen som natt til tirsdag la ut en video på You Tube med et innhold rettet mot myndighetspersoner og norske soldater.

– PST og norske myndigheter har kneblet norsk-chilenerens rett til å ytre seg, sier mannen som står bak fredagens demonstrasjon utenfor Stortinget.

– Dette er et forsøk på å sabotere demonstrasjonen, sier demolederen på vegne av arrangørene.

Mannen ønsker anonymitet inntil demonstrasjonen starter. I et intervju med ABC Nyheter i går sa han at videoen ikke var ment truende. Han beskrev den som «opplysningsvideo».

– Videoen var ikke ment for å true. Vi gir ham vår fulle støtte.

Les også: Vil bruke «alle mulige midler»

Klokken 13 i dag ble 21-åringen fremstilt for fengsling i Skien. Hans advokat John Christian Elden sa tidligere i dag at han har innrømmet å ha publisert videoen.

– Han synes det er absurd å få sikkerhetspolitiet på døren etter at oslopolitiet slo fast at videoen ikke er straffbar, sier Elden til ABC Nyheter.

Arrangøren er sikker på utfallet av dagens fengslingsmøte:

– Måtte Allah fremskynde hans løslatelse, sier demolederen.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden