Åpen for alle - alltid

Demoleder snakker ut:Vil bruke «alle mulige midler»

Artikkelen fortsetter under annonsen

– En opplysningsvideo, er beskrivelsen fra mannen bak fredagens planlagte demonstrasjon mot norske soldater i Afghanistan. Han tar ikke avstand fra videoen som oppfattes truende og vil bruke «alle mulige midler» innenfor «Loven» for å tvinge soldatene ut av landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

ET STED I AKERSHUS (ABC NYHETER): Arrangøren av fredagens demonstrasjon mot norske soldater i Afghanistan tar ikke avstand fra videoen som ble publisert på tirsdag og som blir tolket som en trussel mot kronprins Haakon og statsministeren.

– Den var ment som en opplysningsvideo, sier en av arrangørene til ABC Nyheter.

Mannen er vel kjent i norsk offentlighet fra andre sammenhenger, men ønsker ikke å stå frem med navn.

ABC Nyheter vet hvem dette er og møtte mannen på et hemmelig sted i Akershus torsdag. Han hadde da ennå ikke blitt kontaktet av Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Les også: Håper krigsmotstandere boikotter demonstrasjon

I dette intervjuet understreker han at alle norske soldater må trekke seg ut av Afghanistan så raskt som mulig, og at de vil bruke «alle mulige midler» innenfor «Loven» for å få soldatene tilbake fra «okkupert muslimsk land».

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil kjempe til alle er ute

Hvorfor avholdes demonstrasjonen?

– For å kreve at norske soldater trekker seg ut av Afghanistan og for å sette temaet på dagsorden både hos politikere og i hvert enkelt hjem. Og kampen her hjemme vil fortsette med alle mulige midler innenfor «Loven» - helt til den siste norske soldat er ute av Afghanistan.

Hva er grunnlaget for kravet om at de norske soldatene skal trekkes ut?

– Det er så enkelt som at Norge deltar i en krig som ikke er deres. Norge må ikke medvirke i en okkupasjon av Afghanistan og massakre av muslimer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: – Trusselvideo peker frem mot demonstrasjon

Hvorfor skjer det nå, nå som Norge og de internasjonale styrkene har gjort det klart at de vil forlate Afghanistan i 2014, og Norge allerede neste år?

– Bedre sent enn aldri. Vi kan ikke lengre sitte på sidelinjen og se på lidelsene som våre medsøsken gjennomgår i Afghanistan. Det er obligatorisk for enhver muslim å hjelpe til med alle mulige midler for å befri et okkupert muslimsk land, og hjelpe sine undertrykte muslimske brødre og søstre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvorfor vente?

– Hvorfor kan ikke Norge og de internasjonale styrker trekke sine styrker umiddelbart, i stedet for å vente i minst to år til? Hvor mange flere liv skal gå tapt i de årene de fortsetter sin okkupasjon av Afghanistan og aggresjon mot muslimer, før de trekker seg ut?

Mener dere at de norske soldatene har vært okkupanter og hva tror dere er årsaken til det norske militære engasjementet?

– Ja, norske soldater er okkupanter og massemordere i det de har valgt å alliere seg med USA og NATO i krigen og aggresjonen mot afghanerne.

Les også: PST etterforsker trusselvideo

Men har ikke verden blitt tryggere etter at USA og senere ISAF-styrkene har fjernet Taliban fra makten i Kabul?

– Taliban!? Gikk man ikke til angrep for å fjerne al-Qaida? I stedet ble de internasjonale styrkene, med USA i spissen, okkupanter av landet og skyldig i massedrap.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Et forvridd tankesett

– Hvordan har verden blitt tryggere for afghanerne som frykter bombing av husene deres og at hjemmene deres raides hver natt? Genereasjoner av afghanere blir bombet, tortur er dagligdags, opiumproduksjonen er på topp, og så videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvordan har verden blitt tryggere, når hvert eneste land i vesten er åpent for angrep, nettopp på grunn av deres krigføring? Den okkuperte og de som forsvarer sitt land er terrorister, mens okkupanten som angriper et land er «helter»? For et forvridd tankesett!

Hvordan oppfatter man al-Qaida, angrepet 11. september 2001 mot tvillingtårnene på Manhattan og mot Pentagon?

– Det er irrelevant i forhold til sakens kjerne.

– Bør være opp til dem selv

Hvilket alternativ ser man for seg i Afghanistan?

– Enhver praktiserende muslims drøm vil være sharia-styrt stat, men hva afghanerne velger får være opp til dem selv.

– La enhver være herre i sitt eget hjem.

Er ikke et nært samarbeid med USA nødvendig for å sikre stabiliteten i hele området?

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvilken stabilitet? Man har destabilisert hele området - både Pakistan og Afghanistan, og til og med ført usikkerheten tilbake hit. Nå må man leve konstant med det dere kaller terrorfrykt.

Ikke ment som trussel

Demonstrasjonen som videoen markedsfører inneholder tekst som oppfattes truende. Hva mener dere?

– Videoen var ikke ment som trussel mot noen i det hele tatt, den er derimot kun ment som en opplysningsvideo.

– Det var ikke noe vers fra Koranen som var tekstet, men en islamsk sang, en «nasheed», som var oversatt. Det er uheldig at en god del, med media i spissen, begynte å konspirere dens innhold for å hause opp en sak, og enda uheldigere er det at de holder fast på sitt standpunkt om konspirasjonen og trusler når politimyndighetene frikjenner oss for det samme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det føles som om den fjerde statsmakt ønsker å presse politiet til å foreta en aksjon mot oss, til tross for at intet straffbart har funnet sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nettopp det blir også bekreftet av PST når analysesjefen, Jon Fitje, sier at «den store oppmerksomheten trusselvideoen har fått i mediene, er en av grunnene til at PST vil etterforske saken».

– En klok vurdering av politiet

– Men heldigvis har politiet gjort en klok vurdering ved å fastslå at intet straffbart har funnet sted.

Profilerte muslimer oppfordrer til boikott eller å vende demonstrantene ryggen. Hvordan reagerer dere på det?

– Folk må foreta seg akkurat det de vil. For vår del må de gjerne stå på hodet.

Er dere organiserte eller en gruppe frivillige? Har dere støtte fra noen moskeer eller organisasjoner?

– Vi er en organisert gruppe av frivillige brødre, og vi har - takket være Allah - støtte fra alle dem som ønsker å vise sin lojalitet for Allah og de troende. Markeringen er ment å foregå fredelig, til tross for medias og kritikernes forsøk på å sabotere.

– Vi håper at fokuset fortsetter rundt budskapet, altså Norges deltagelse i krigen i Afghanistan, og ikke enkeltpersoner eller konspirasjonsteorier.

– Allah er nok for oss. Han er den beste Hjelperen!

Les flere nyheter her