Arbeiderpartiet får 38,3 prosent på ny måling

Statsminister Jens Stoltenberg kan igjen juble over gode tall. Foto: Scanpix.
Statsminister Jens Stoltenberg kan igjen juble over gode tall. Foto: Scanpix.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på hele 38,3 prosent på en ny meningsmåling. Partiet går fram 4,7 prosentpoeng sammenlignet med desember. Framgangen går ut over nesten alle de andre partiene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyre går tilbake 2,2 prosentpoeng til 27,8 prosent. Frp går svakt fram til 14,3 prosents oppslutning. Mellompartiene og Sosialistisk Venstreparti sliter nært sperregrensen og Senterpartiet havner under på målingen Opinion Perducos har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i januar.

Senterpartiet får 3,9 prosent og Sosialistisk Venstreparti får 4,5 prosent, en tilbakegang på henholdsvis 0,2 og tilbake 0,1 prosentpoeng.

Kristelig Folkeparti får 5,1 prosent på målingen, en tilbakegang på 0,3 prosentpoeng. Venstre nærmer seg også faretruende sperregrensen med en oppslutning på 4,2 prosent, tilbake 0,7.

Les også: Arbeiderpartiet troner på toppen

Aps partisekretær Raymond Johansen minner om at Norge nå har den høyeste sysselsettingen noensinne.

– Dette er veldig hyggelige og motiverende tall. Jeg tror dette handler om at velgerne ser at vi sikrer arbeidsplassene når ledighet og økonomisk krise truer, sier Johansen til ANB.

Dersom denne målingen var resultatet av et stortingsvalg ville de rødgrønne regjeringspartiene fått 80 plasser på Stortinget, seks færre enn i dag og de ville dermed mistet flertallet. Årsaken til dette er at Senterpartiet havner under sperregrensen.

Valgforsker Frank Aarebrot tror den sterke framgangen for Ap har flere årsaker. Først og fremst mener han at 22. juli-effekten begynner å ta seg opp igjen nå som rettssaken nærmer seg. I tillegg ser han en konsentrasjon rundt de tradisjonelt trygge og ansvarlige partiene Ap og Høyre på grunn av krisen i Europa.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden