Endelig gikk lykketallspotten:

Vant 63 millioner på «tabbe»

Onsdag ble endelig det etterlengtede lykketallet i Viking Lotto trukket etter at potten hadde vokst seg til rekordhøye 190 millioner kroner. Arkivfoto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Onsdag ble endelig det etterlengtede lykketallet i Viking Lotto trukket etter at potten hadde vokst seg til rekordhøye 190 millioner kroner. Arkivfoto: Cornelius Poppe (Scanpix)

- Jeg hadde ikke tenkt å levere to like kuponger, sier mannen fra Austrheim i Hordaland, som i går vant rekordpott på 63 millioner kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Denne «tabben» sikret mannen 25 millioner kroner ekstra. Det viste seg nemlig at Viking Lotto-kupongen som han leverte to ganger, gikk ut som vinner. Med to førstepremier på 31,6 millioner kroner, ble mannen 63 millioner kroner rikere etter at rekordpotten endelig gikk.

Mannen, som er fra Austrheim, var på jobb onsdag kveld. Norsk Tipping fikk derfor ikke tak i mannen. Først litt ut på natta så han meldingen om å kontakte Norsk Tipping. Men han ventet til torsdag morgen før han ringte dem.

- Nå går jeg på jobb igjen som vanlig. Så får jeg tenke meg om hva jeg skal gjøre, sier mannen, som er i 30-åra, til Norsk Tipping.

Dette er den største gevinsten Norsk Tipping noen sinne har utbetalt til en enkeltperson. Den forrige Viking Lotto-rekorden var på 45 millioner kroner.

Satset ekstra

- Jeg pleier å levere tre faste kuponger, men på grunn av den store potten bestemte jeg meg for å satse litt ekstra. Så jeg leverte inn 20 kuponger. Da jeg hadde sendt dem av gårde, oppdaget jeg at jeg hadde betalt for 21 kuponger. Første tanke var at jeg skulle finne den jeg ved en feil hadde tastet to ganger, men så tenkte jeg at det var likevel ikke noe å gjøre med, så jeg gikk og la meg for å sove middag. Men nå har jeg våknet, sier mannen.

Tre andre norske spillere og en fra Finland fikk full pott i onsdagens Viking Lotto. De vant 31, 6 millioner hver.

- Dette er for uvirkelig, sier den andre vinneren fra Hordaland, en mann i 50-åra fra Fana.

Han leverte spillet på Coop Obs Lagunen storsenter.

- En meget god dag

Den tredje vinneren, en mann i 40-åra, kjøpte sin lykkekupong på Narvesen på Stavanger lufthavn, Sola, under et besøk der.

- Jeg har vondt for å tro dette. Egentlig har ikke dagen i dag vært særlig god. Har hatt litt probllemer med ting jeg skulle gjort. Men når jeg summerer opp til kvelds, etter at du har ringt, tror jeg nok konklusjonen blir at den ble meget god!

80-åring ble styrtrik

En mann på over 80 ble styrtrik på sine gamle dager.

- Tenk at jeg skulle bli så rik på mine gamle dager, sier mannen, som var innom Coop Prix Storslett tidligere på dagen og kjøpe vinnerkupongen.

- Men jeg har mange å dele med. Det ser jeg fram til, sier vinneren.

Alle storvinnere får god oppfølging fra et firma som gir økonomisk veiledning til storvinnere, på oppdrag fra Norsk Tipping.

Vinnertallene som ble trukket ut, var 23, 25, 26, 31, 36 og 45. Lykketallet var 45, og dermed var det klart at den rekordstore premien på 190 millioner kroner kunne deles ut.

Premieprognosen viser at også de som vant andrepremien, fem riktige tall pluss ett tilleggstall, også får rekordutbetaling og får over 170.000 kroner hver.


Les også:

Megapotten fortsetter å vokse

Ingen gigantpremie i dag heller

Potten har vokst til 175 millioner

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden