Et hodestøt var nok for City

Manchester Citys Edin Dzeko scoret seiersmålet med hodet mot Wigan i den engelske eliteserien mandag kveld. Foto: Nigel Roddis (Reuters)

Edin Dzekos nydelige heading 22 minutter ut i kampen var det som skilte topp fra bunn i engelsk eliteserie da Manchester City slo Wigan 1-0 på bortebane mandag.

Avgjørelsen falt da City fikk frispark på venstresiden midtveis i 1. omgang. David Silva fant hodet til bosnieren Dzeko, og han headet nydelig i det lengste hjørnet forbi den tidligere Lyn-spilleren Ali Al Habsi i Wigan-buret.

Målet var Dzekos 12. for sesongen.

– Jeg kunne ha scoret et par mål til mot slutten, men jeg er fornøyd med de tre poengene fordi det ble en tøff kamp. Wigan var gode, mente 25-åringen Dzeko.

– Jeg er glad for å ha hjulpet klubben min til tre poeng. Noen ganger scorer du, andre ganger ikke, sa bosnieren.

Det betyr at City skaffet seg en luke på tre poeng ned til Manchester United på andreplass. City har 51 poeng på 21 kamper.

Wigan, som står uten seier på de siste forsøkene på hjemmebane, gjorde det vanskelig for City, som slet med å finne nettmaskene. City hadde nok sjanser til å avgjøre kampen tidligere. Nå ble det spennende helt til slutt. Landslagskeeper Joe Hart måtte ta fram sitt aller beste da Wigan hadde en av sine svært få muligheter i kampen.

Ali Al Habsi bidro med to flotte redninger da City hadde mulighet til å punktere kampen med en dobbeltsjanse ti minutter ut i andre omgang.

Citys form på nyåret har ikke vært bra, men tre poeng mandag kveld hjalp dem kanskje inn å vinnersporet igjen.

Wigan er sist i serien med sine 15 poeng.