Gjengmedlemmer skal ha planlagt politidrap

Flere medlemmer av B-gjengen skal ha planlagt å drepe en sentral politileder i 2008. Et hemmelig møte mellom politiet og flere gjengmedlemmer skal ha avverget drapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene kommer fra Oslo-politiets gjengrapport, som ble lagt fram på politimester Anstein Gjengedals årlige pressekonferanse mandag, skriver Aftenposten.

Gjengmedlemmene skal ha planlagt anslaget fordi de ville «vise styrke og gjenopprette familiens tapte ære», blant annet på bakgrunn av at foreldrene til de impliserte gjengmedlemmene ble pågrepet.

Flere ble truet

Det var en av lederne for Oslo-politiets gjengprosjekt og hans familie som skal ha vært målet for hevnen. Det er flere personer som har hatt denne stillingen, og politiet vil ikke oppgi hvem av disse de mener var utpekt som angrepsmål.

Men ifølge Dagbladet var det en av lederne av politiets gjengprosjekt og en etterforsker i Rasool-saken som ble truet. Også en annen politileder skal ha følt seg truet av B-gjengen i 2008, ifølge avisen.

– Det er riktig at det var et trusselbilde rundt bestemte ansatte i politiet som vi måtte ta på alvor. Dette fikk vi vite fra flere hold, og da tar man ikke noen sjanser. Vi gjennomførte visse tiltak, sa politioverbetjent Øyvind Nordgaren ved seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til Dagbladet 30. januar 2009.

Avverget planene

Etter det hemmelige møtet skal politiet ha fått tilbakemelding om at B-gjengen hadde tatt en avgjørelse om å ikke utføre anslaget eller fremsette trusler mot politifolk. Det skal ha kommet som et sjokk for gjengledelsen at politiet hadde så god kjennskap til de hemmelige planene.

– Denne saken viser at politiets dialogmodell ikke innebærer at kriminelle behandles som pusekatter når det kommer til det harde. Kriminelle vet at Oslopolitiet har store ressurser å sette inn om deres gjeng gis førsteprioritet som mål for våre politioperasjoner, sier seniorrådgiver Roger Stubberud, som er en av de to som står bak rapporten.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden