Boligblokk kollapset – minst 19 døde

19 personer er døde og 16 er fortsatt savnet i ruinene etter at en leilighetsblokk kollapset i Beirut.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hittil har vi funnet 19 døde personer og frykter at 16 andre er fanget i ruinene av den seks etasjers høye leilighetsblokken som kollapset søndag kveld, sier Raymond Khattar, som leder sivilforsvaret i Libanon, til nyhetsbyrået AFP.

Syv av de omkomne skal være libanesere, mens resten er arbeidere fra Sudan, Filippinene og Egypt. Blant de døde er også en 15 år gammel jente.

- Vi håper å finne overlevende, sier Khattar.

12 skadet

12 personer skal også være skadet etter bygningskollapsen i Ashrafiyeh-distriktet øst i Beirut, ifølge Røde Kors. Ingen av dem skal ha alvorlige skader.

50 personer bodde i bygningen, blant dem mange arbeidere fra Sudan og Egypt. Åtte personer skal ha kommet seg ut idet bygningen raste.

FLERE ER SAVNET: Redningsmannskapene leter etter overlevende i ruinene mandag. Foto: APFLERE ER SAVNET: Redningsmannskapene leter etter overlevende i ruinene mandag. Foto: AP

- Det var som et jordskjelv da blokken kollapset, forteller et vitne til den lokale MTV-stasjonen.

En mann som arbeider like ved, sier at han så små teiner falle fra bygningen tidlig på kvelden.

- Vi så små steiner falle, men ingen brydde seg om det i starten. Deretter begynte store steiner å falle og folk begynte å skrike for at alle skulle komme seg ut, sier han til AFP.

I løpet av få minutter var hele bygget sammenrast.

Advart på forhånd

En av beboerne som kom seg i sikkerhet, sa at bygningen var ekstremt nedslitt og at eieren hadde advart leietakerne om å oppholde seg der kort tid før kollapsen.

Hun fortalte TV-stasjonen at hun og moren klarte å rømme da bygningen raste, men at hennes far og tre brødre forble fanget.

Huseieren avhøres

Både president Michel Sleiman og innenriksminister Marwan Charbel kom til stedet i går. Innenriksministeren har varslet at lignende bygninger over hele landet skal undersøkes. Myndighetene frykter at bygninger er reist ulovlig og med flere etasjer enn det som er tillatt.

Huseieren ble i går tatt med til politiet for avhør, ifølge myndighetene.

Det blir spekulert i om kraftig regnvær kan ha vært en utløsende faktor til at bygget raste.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden