Advokat frikjent etter kjøp av leilighet for 1 krone

En 39 år gammel Oslo-advokat er frikjent for å lurt leiligheten fra en eldre dame. Han betalte én krone for en bolig verdt 3,5 millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 39 år gamle Oslo-advokaten ble i Oslo tingrett dømt til 16 måneders fengsel for grov utroskap mot en eldre kvinnelig klient, men Borgarting lagmannsrett frikjenner advokaten, skriver Dagbladet.

«Lagmannsretten finner etter en helhetsvurdering at det ikke kan ses bort fra advokatens forklaring om at han hadde forstått den eldre kvinnen slik at hans disposisjoner over leiligheten samsvarte med hennes vilje», heter det i dommen.

– Min klient er svært lettet og glad for at marerittet nå er over, sier mannens forsvarer, advokat Arild Holden.

Det var kvinnen selv som tok kontakt med advokaten og ba om juridisk bistand, for å forhindre at hennes barn skulle arve henne. Den eldre kvinnens to voksne barn var sentrale vitner i saken. Ifølge sønnen «har moren alltid vært vanskelig å ha med å gjøre dersom hun ikke har fått det som hun vil». Selv om Borgarting lagmannsrett frikjente advokaten for grovt underslag, ble 39-åringen dømt til å betale 10.000 kroner i bot for å ha medvirket til å gi uriktige forklaring til offentlig myndighet.

Advokatbevillingen til 39- åringen er suspendert, men han vil nå søke om å få den tilbake.

Les også: - Advokat ville lure til seg klients leilighet

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden