Sykkelproff meid ned av bil

Svenske Emma Johansson opplevde alle syklisters mareritt under en treningsøkt lørdag.(Foto: Heiko Junge/Scanpix)
Svenske Emma Johansson opplevde alle syklisters mareritt under en treningsøkt lørdag.(Foto: Heiko Junge/Scanpix)

Den svenske sykkelstjernen Emma Johansson (28) ble kjørt ned av en bil og brakk begge kragebeinene under trening på Gran Canaria lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun ble påført skader i høyre arm også, men det er uklart om den er brukket. 28-åringen, som sykler for det norske profflaget Hitec Products, var på treningstur med ektemannen Martin Vestby da ulykken inntraff.

– Tre biler kom imot oss på tampen av treningsturen, og den bakerste forsøkte på en forbikjøring. Emma havnet mellom bilene og ble truffet av speilet og siden på den ene av dem. Vi snakker om centimetere unna front mot front-kollisjon, og da ville det sett langt, langt verre ut, sier norske Martin Vestby til NTB.

Bilisten som kjørte på henne, stoppet etter ulykken og tok på seg all skyld for hendelsen. Ambulanse og politi kom raskt til stedet og fraktet Johansson til sykehus. Der ble det konstatert to kragebeinsbrudd.

Skadene bremser kraftig på sesongoppkjøringen. Målet er OL i London til sommeren.

– Jeg er helt funksjonshemmet nå, må ta til meg drikke gjennom sugerør og bli matet når jeg skal spise, sier Emma Johansson.

Hun er allerede tatt ut i den svenske OL-troppen og behøver ikke å bekymre seg for kvalifisering til London. Johansson slo gjennom med å vinne sølvmedaljen i Beijing-OL i 2008.

Planen var å sesongdebutere i Belgia 25. februar. Kragebeinsbrudd tar som regel minimum seks uker å lege.

Les også: Opplev New York fra sykkelsetet

Les også: Regjeringen får sykkelslakt

Les også: Dansk nyord: Sædcellesykkel

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden