NRK skal ha krisemøte om Plumbo-rabalderet

Plumbo skal være med i Melodi Grand Prix, og spørsmålet er om fadesen under Spellemannsprisen lørdag får noe å si for gruppas deltakelse. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix.
Plumbo skal være med i Melodi Grand Prix, og spørsmålet er om fadesen under Spellemannsprisen lørdag får noe å si for gruppas deltakelse. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix.

Mandag morgen skal produsenter og ledelsen av Melodi Grand Prix møtes for å diskutere Plumbo-vokalistens famøse vits om Madcon-guttas hudfarge under Spellemannprisen lørdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi skal ha et møte mandag morgen. Dette er en reaksjon på hva som skjedde under Spellemannprisen. Det kom ganske kraftige reaksjoner både fra publikum, presse og involverte. Vi vil ha alle fakta på bordet, så vi skjønner hva som skjedde, sier MGP-prosjektleder Stian Malme i NRK til NTB.

Plumbo skal være med i Melodi Grand Prix, og spørsmålet er om dette får noe å si for gruppas deltakelse.

– Vi er ikke interessert i å gjøre noe overilt. Derfor skal produsenter og ledelsen ha et møte der vi skal gå gjennom alle fakta, sier Stian Malme.

Les også: Tshawe rasende etter Plumbo-vits på scenen

Tshawe Baqwa og Yosef Wolde-Mariam i Madcon delte ut prisen for årets hit til nettopp Plumbo for den omstridte låten «Møkkamann» lørdag kveld.

Men da Plumbo-medlemmene skulle opp på scenen for å motta prisen, vitset vokalist Lars Erik Blokkhus om at da han så de to, burde låten fått navnet «Mokkamann.»

Les også: Bernhoft ble årets spellemann

Publikum reagerte med vantro og buet på prisvinnerne. Plumbo-gjengen opplevde at én setning som var humoristisk ment, sendte lørdagskvelden fra himmel til helvete på få sekunder. Blokkhus selv brukte store deler av kvelden og natta på å beklage spøken.

Stian Malme reagerte også hoderystende på utsagnet.

– Personlig synes jeg dette var en veldig underlig melding å komme med. Det var en særdeles malplassert og upassende spøk, sier Malme.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden