Tarik-suser ga debutantlaget uavgjort

Jores Okore (t.v.) og Mostafa «Mos» Abdellaoue i aksjon i landskampen i fotball mellom Norge og Danmark på Rajamangala Stadium i Bangkok søndag. Foto: Erlend Aas / Scanpix.
Jores Okore (t.v.) og Mostafa «Mos» Abdellaoue i aksjon i landskampen i fotball mellom Norge og Danmark på Rajamangala Stadium i Bangkok søndag. Foto: Erlend Aas / Scanpix.

Tarik Elyounoussis suser 11 minutter før slutt ga Norge 1-1 og et fortjent poeng mot Danmark i åpningskampen i King's Cup. Ti norske spillere fikk dermed et resultat å leve med i debutkampen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Egil «Drillo» Olsen fant mye å glede seg over i søndagens 1-1-kamp mot Danmark, ikke bare landslagets første scoring utenfor Norges grenser på 14 måneder.

– Det var mye positivt. Jeg er veldig fornøyd med de første 35-40 minuttene. Da satt den defensive organiseringen som vi har jobbet med, og som er forskjellig fra det spillerne gjør i klubbene sine. Overganger var ett av stikkordene våre. Vi lyktes ikke helt med dem, men viljen og løpene var der, og det var ofte veldig nær, sa han.

– Før pause skapte vi en del og Danmark ingenting. Vi hadde god kontroll, men i annen omgang ble vi slitne, og vi fikk se forskjellen mellom 100 prosent intensitet og 80 prosent. Det er ikke så rart, for det var varmt, og tidsforskjellen er heller ikke ute av kroppen. Det merker jeg selv.

Bare tre mann hadde debutert under Drillo på de 16 siste landskampene, men i løpet av 90 minutter i Bangkok fikk 10 mann til sin første A-landskamp.

– Det var bøttevis av debutanter, og mange av dem klarte seg godt. Viljen var det ikke noe å si på, og vi sto på helt til mål, sa Drillo, som ikke ville dele ut offentlig ros og ris til debutantene.

Ros til Markus Henriksen og målscorer Tarik Elyounoussi var han ikke gnien med.

– Markus har vært ung og lovende lenge. Nå er det på tide at han er bare god, sa han om 19-åringen som høsten 2010 ble yngste norske landslagsdebutant på nesten 30 år.

Landslagssjefen synes det var greit med ett poeng til hvert lag i den nordiske naboduellen i King's Cup, der de to andre lagene er fra Asia.

– Jeg føler at vi alt i alt var nærmest seier, på bakgrunn av 1. omgang. Danmark styrte 2. omgang til de scoret, men så var vi best igjen mot slutten. Men danskene hadde kampens største sjanse på overtid, sa han.

Onsdag spiller Norge mot Thailand, før Sør-Koreas OL-lag står imot lørdag. Drillo ble igjen på stadion for å studere de to lagene.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden