Hizbollah avviser FN-krav om avvæpning

Hizbollah vil ikke la seg avvæpne, kunngjorde den sjiamuslimske bevegelsens leder Hassan Nasrallah lørdag. (Foto: REUTERS)
Hizbollah vil ikke la seg avvæpne, kunngjorde den sjiamuslimske bevegelsens leder Hassan Nasrallah lørdag. (Foto: REUTERS)

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah avviser blankt kravet fra FNs generalsekretær om at den sjiamuslimske geriljaen må gi fra seg sine våpen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hizbollah er fast bestemt på å beholde sin militære slagkraft for å kunne forsvare Libanon, slår Nasrallah fast.

– Jeg bekrefter i dag tydelig og bestemt og med den største overbevisning at væpnet motstand er vårt valg. Disse våpnene er, sammen med det libanesiske folket, den eneste garantien for at Libanon blir beskyttet, sa Nasrallah lørdag.

Han latterliggjorde samtidig kravet fra FNs generalsekretær Ban Ki-moon om at geriljaen må la seg avvæpne, slik FN i en årrekke har krevd. Nasrallah sier han er glad for at Hizbollahs militære slagkraft skaper bekymring.

– Dine bekymringer, generalsekretær, beroliger oss og gjør oss til lags. Det som betyr noe for oss, er at du er bekymret, og at USA og Israel deler din bekymring, sa Hizbollah-lederen i en TV-tale.

Hizbollah utkjempet en ødeleggende krig mot Israel i 2006. Bevegelsen avviser FN-resolusjonen som krever at den oppgir sine våpen, slik andre libanesiske grupper måtte etter borgerkrigen i årene 1975-1990.

Les også: Syria forsyner fortsatt Hizbollah

Les også: - Hizbollah bruker menneskelige skjold

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden