Holdt minnestund for de tre omkomne

Tre personer mistet fredag kveld livet i en kollisjon mellom et vogntog og en personbil ved Fossbakken-krysset på E6 i Lavangen i Troms. (Foto: Thomas Rognli / Scanpix)
Tre personer mistet fredag kveld livet i en kollisjon mellom et vogntog og en personbil ved Fossbakken-krysset på E6 i Lavangen i Troms. (Foto: Thomas Rognli / Scanpix)

Tre mannlige kolleger i samme firma mistet livet fredag livet i en kollisjon mellom en lastebil og en personbil i Lavangen i Troms. Lørdag ettermiddag samlet pårørende seg for å minnes de tre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Alle de tre omkomne er fra Troms. Den yngste er en gutt i slutten av tenårene, opplyser operasjonsleder Stein Wilhelmsen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Lørdag ettermiddag gikk politiet ut med navnene på de omkomne. Det var Stian Lund (18), Simen Skallerud Kilmark (24) og Ronald Karlsen (51) som omkom i ulykken.

– Alle de tre omkomne jobbet i samme firma, sier operasjonsleder Grete Birkelund til avisa Nordlys.

Holdt minnestund

Lørdag ettermiddag ble det holdt minnestund i Grønnåsen kirke for pårørende, venner og kolleger.

– Det spesielle her er at vi har mange unge i lokalsamfunnet som kommer til å bli hardt rammet gjennom tap av familie og venner, sier kommunaldirektør Eva T. Olsen til avisen.

Kommunen har opprettet et midlertidig krisenummer for personer som ønsker hjelp i etterkant av hendelsen.

En fraktet til sykehus

Politiet ble varslet om kollisjonen klokka 18.04 fredag kveld. Ulykken skjedde på E6 i Lavangen nær Fossbakken-krysset.

Totalt var fem personer involvert i ulykken, hvorav fire satt i personbilen. En av de fire slapp fra ulykken med lettere skader mens lastebilføreren ikke pådro seg fysiske skader, opplyser Wilhelmsen.

Ulykken skjedde da tre personbiler kjørte i nordgående retning fra Bjerkvik mot Setermoen. Da den siste av de tre bilene skulle kjøre av E6 for å kjøre mot Spansdalen, krasjet den siste med en lastebil som var på vei sørover, opplyser politiet.

Alt av tilgjengelig mannskap fra politi, ambulanse og brannvesen ble sendt til stedet. Det ble raskt konstatert at tre personer var døde. Den fjerde mannen satt en stund fastklemt, men ble brakt til sykehus i Narvik.

E6 ble stengt som følge av bergingsarbeidet. Statens havarikommisjon for transport er rutinemessig varslet.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden