Beskylder FIFA for valgjuks

FIFAs tidligere visepresident Jack Warner (venstre) i samtale med David Beckham i september 2010. Warner lovet å utløse «en tsunami» mot FIFA etter at han ble suspendert fra verv i forbundet. Han hevder FIFA er falskt og uærlig. Foto: AP Photo/Anthony Harris, Scanpix.
FIFAs tidligere visepresident Jack Warner (venstre) i samtale med David Beckham i september 2010. Warner lovet å utløse «en tsunami» mot FIFA etter at han ble suspendert fra verv i forbundet. Han hevder FIFA er falskt og uærlig. Foto: AP Photo/Anthony Harris, Scanpix.

Tidligere visepresident Jack Warner hevder han kan dokumentere valgjuks i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trinidaderen lovet å utløse «en tsunami» mot FIFA etter at han ble suspendert fra verv i forbundet. Han hevder FIFA er falskt og uærlig.

Warner påstår han kan dokumentere at han fikk kjøpe TV-rettigheter til sju VM i fotball for latterlig små beløper mot at han hjalp FIFA-president Sepp Blatter med å sanke nok stemmer til å vinne valgene.

Les også: Komplett fotballkaos i FIFA-forbund

Til VM-turneringen i 1998, der blant annet Norge slo Brasil 2-1, sier Warner at FIFA solgte ham TV-rettigheter for bare 1 dollar gjennom et mexicansk selskap.

FIFA hevder Warners beskyldninger er grunnløse ettersom han er tildelt TV-rettigheter for Trinidad siden 1986, og at disse normalt ble solgt for symbolske summer.

Warner, som var president i Concacaf (fotballforbundet for landene i Nord-Amerika, Mellom-Amerika og Karibia) gjennom 21 år, trakk seg fra alle verv i fjor sommer som følge av beskyldninger om juks med stemmesanking.

Les også: Warner og bin Hammam suspendert – Blatter går fri

Warner har kjøpt rettighetene til fotball-VM til og med 2014 i Brasil.

– Alle disse mesterskapene fikk jeg kjøpt som følge av min avgjørende rolle med å garantere at Sepp Blatter ble gjenvalgt som FIFA-president. FIFA skal være klar over at jeg fortsatt sitter med kontraktene og personlige notater som beviser mine anklager. Forbundet bør derfor uttale seg i sannhet om denne saken, sier Warner.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden