Romney kritiseres for å kunne fransk

Republikanernes Mitt Romney lærte fransk da han i sin ungdom var to og et halvt år i Frankrike som misjonær for mormonerkirken. Nå kritiseres han for det. Foto: AFP / Scanpix.
Republikanernes Mitt Romney lærte fransk da han i sin ungdom var to og et halvt år i Frankrike som misjonær for mormonerkirken. Nå kritiseres han for det. Foto: AFP / Scanpix.

Newt Gingrich har funnet en ny sak å kritisere rivalen Mitt Romney for: Han snakker fransk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en ny negativ reklame i Gingrichs kamp for å snu stemningen foran nominasjonsvalget i South Carolina neste lørdag, sammenlignes Romney med John Kerry, demokraten som også ble kritisert for å kunne fransk da han var demokratenes presidentkandidat.

Til tonene av smektende fransk trekkspillmusikk lister reklamen, som heter «The French Connection» på YouTube, opp alle Romneys feil, blant annet å ha distansert seg fra Ronald Reagan, å ha økt skattene og ha støttet abort.

Les også: Romney seiler fra republikanske rivaler

Og mens musikken stiger til et crescendo, sier stemmen i reklamen at Romney vil gjøre alt for å bli valgt, «og akkurat som John Kerry, snakker han fransk også!».

Romney lærte fransk da han i sin ungdom var to og et halvt år i Frankrike som misjonær for mormonerkirken.

Mange amerikanere ser på Frankrike og franskmenn som utålelig arrogante og snobbete, og konservative glemmer ikke at Frankrike ikke ville støtte Irakkrigen.

Les også: Disse beundrer amerikanerne mest

Mange kommentatorer peker på at Gingrich sitter i glasshus. Han kan selv fransk fordi han i ungdommen bodde to år i Orleans der hans far var soldat.

Han har også skrevet doktorgrad om Belgia i Kongo og listet en rekke franske bøker i kildelisten sin.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden