Kinesere amok etter iPhone-utsettelse

Rasende mobilkunder angrep Apple-butikk etter å ventet forgjeves på iPhone-lansering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 1.000 mennesker hadde møtt fram utenfor Apple-butikken i Beijing for å få tak i iPhone 4S på lanseringsdagen. Mange hadde stått ute i kulden i timevis, og etter hvert oppsto det basketak mellom ampre kunder og sikkerhetsvakter utenfor butikken.

– Dessverre kunne vi ikke åpne butikken på grunn av den store folkemengden. For å ivareta sikkerheten til våre kunder og ansatte kommer ikke iPhone til å være tilgjengelig i våre butikker i Beijing og Shanghai akkurat nå, sier talskvinne for Apple, Carolyn Wu.

Les også: Rekordstart for iPhone 4S

Politiet pågrep minst to personer i uroen som oppsto da kunder ble nektet å komme inn i butikken. Enkelte lot sinnet gå ut over en sikkerhetsvakt da politiet ba folk gå hjem og sa at det ikke ble noe iPhone-salg, ifølge en AFP-reporter på stedet. Andre fikk ut frustrasjonen ved å kaste egg på butikken.

– Vi har ventet her i hele natt. Det er ikke rettferdig. Vi er sinte fordi dette amerikanske selskapet sa at dørene kom til å bli åpnet klokka 7, sier 18 år gamle Tom Sun.

AMPERT: En mann viser tydelig hva han mener om Apple utenfor butikken i Beijing. Foto: Reuters AMPERT: En mann viser tydelig hva han mener om Apple utenfor butikken i Beijing. Foto: Reuters

Les også: Så bra er iPhone 4S-ytelsen

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden