Klart for nye fornærmelser

Den britiske komikeren Ricky Gervais returnerer nok en gang til USA for å sette skuespillereliten på plass.(AP Photo/NBC)
Den britiske komikeren Ricky Gervais returnerer nok en gang til USA for å sette skuespillereliten på plass.(AP Photo/NBC)

Den kontroversielle britiske komikeren Ricky Gervais lover å ikke spare på fornærmelsene når han leder Golden Globe-utdelingen til helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gervais, her hjemme mest kjent for komiserien «The Office» og for å sende sin «idiot"-venn Karl Pilkington ut på tur, skapte stor oppstandelse under fjorårets utdeling av Golden Globe-priser i Los Angeles.

Som vert for showet trillet den ene satiriske karakteristikken etter den andre ut av munnen hans. Han fornærmet verdens største filmstjerner på løpende bånd, og det ble i tyngste laget å svelge for amerikanerne, som angivelig ikke skjønner seg på ironi og i hvert fall ikke på britisk humor.

Arrangørene gjorde det klart at det var siste gang Ricky Gervais fikk lede et show av et slikt kaliber igjen i USA.

Må tåle såpass

Men noe har tydeligvis skjedd, for søndag skal Gervais nok en gang lede Golden Globe-utdelingen.

Prisutdelingen er en av de viktigste i filmbransjen, og blir ofte sett på som en indikasjon på hvordan det vil gå under Oscar-utdelingen senere i vinter.

Gervais er klar på at han ikke vil la seg stanse av kritikken som kom i fjor.

– Jeg synes ikke jeg var spesielt fornærmende i fjor, og jeg kommer til å gjøre det samme i år, sa han til NBCs Today-show tidligere denne uken.

– Noen mennesker tåler ingenting, men det kan man ikke bry seg om, sa han videre.

Briten mener det ikke finnes noe som er for alvorlig til å kunne spøke med.

– Folk spør meg om det er noe man ikke kan spøke med. Jeg mener det ikke er det, sa Gervais til talkshowverten Ellen DeGeneres da han gjestet hennes program torsdag. Han mener fjorårets show ikke var mer enn hva folk må tåle.

– Herregud, jeg bare ertet dem. Det var ikke en sal full av sårede soldater. Dette er noen av verdens rikeste og mest privilegerte mennesker, påpekte han.

Clooney og Streep

Stumfilmen «The Artist» leder an før søndagens utdeling med hele seks nominasjoner, men kan bli utfordret av en av fjorårets mest suksessfulle komedier, «The Bridesmaids». En annen av de nominerte i klassen for årets film er «The Descendants» og «The Ides of March», den første med George Clooney i hovedrollen, den andre med Clooney i regissørstolen.

I klassen for beste mannlige hovedrolle får Clooney konkurranse av blant andre Leonardo DiCaprio i rollen som den beryktede FBI-sjefen J. Edgar Hoover i «J. Edgar».

I klassen for beste kvinnelige hovedrolle tipper mange at prisen går til Meryl Streep for hennes tolkning av Margaret Thatcher i «The Iron Lady». Men også Michelle Williams som Marilyn Monroe i «My Week With Marilyn» kan få denne prisen.

Les også: Gervais beskyldes for plagiat

Les også: Lager komedie med kortvokste

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden