Halve Norge ønsker Jens som statsminister

51,1 prosent av de spurte i en ny måling utført av Norstat i begynnelsen av januar, oppgir Stoltenberg som sitt førstevalg til statsministerposten. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX.
51,1 prosent av de spurte i en ny måling utført av Norstat i begynnelsen av januar, oppgir Stoltenberg som sitt førstevalg til statsministerposten. Foto: Krister Sørbø / SCANPIX.

Over halvparten av alle nordmenn vil at Jens Stoltenberg (Ap) skal fortsette som statsminister. Stoltenberg har den siste måneden økt sitt forsprang til de borgerlige statsministerkandidatene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

51,1 prosent av de spurte i en ny måling utført av Norstat i begynnelsen av januar, oppgir Stoltenberg som sitt førstevalg til statsministerposten, melder NRK.

Dette er en oppgang på 3,3 prosentpoeng sammenlignet med en lignende måling utført i desember.

Erna Solberg (H) faller 2,9 prosentpoeng til 33,7 prosent, mens Siv Jensen (Frp) faller 0,8 prosentpoeng til 6,7 prosent.

Les også: Stoltenberg: - 2012 vil gi nye svar

8,5 prosent av de spurte svarer at de ikke vet hvem de vil ha som statsminister.

Ap størst

Samtidig viser NRKs partibarometer for januar at Arbeiderpartiet går fram 2,8 prosentpoeng til 34,9 prosent. Det er dermed landets største parti.

Sosialistisk Venstreparti går tilbake 1,1 prosentpoeng og får en oppslutning på 3,5 prosent. Dermed er partiet under sperregrensen for utjevningsmandater og den eneste representanten de ville fått på Stortinget hvis dette var et valgresultat, er avtroppende partileder Kristin Halvorsen.

– Resultatet vi har på flere målinger nå er altfor lavt for SV, sier parlamentarisk leder Bård Vegar Solhjell i SV i en kommentar til målingen.

Han mener partiet sliter med å få æren for den SV-politikken han mener regjeringen faktisk fører i mange saker.

– Jeg synes vi burde fått en større del av æren for arbeidet i regjeringen enn det vi får, sier Solhjell.

Borgerlig flertall

Høyre får en oppslutning på 28,1 prosent, en fremgang på 0,7 prosentpoeng sammenlignet med desembermålingen. Fremskrittspartiet går tilbake 1,1 prosentpoeng til 15,8 prosent. Kristelig Folkeparti får 6,1 prosent, fram 1,4, mens Senterpartiet får 4,9 prosent, ned 1,3.

Også Venstre havner under sperregrensen på målingen med en oppslutning på 3,7 prosent, 1,9 prosentpoeng lavere enn i desember.

Hadde denne målingen vært resultatet av et stortingsvalg ville den borgerlige siden fått 95 representanter på Stortinget og de rødgrønne 74 representanter.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden