Flere barn med leukemi nær atomkraftverk

I alt 14 barn under 15 år bosatt mindre enn 5 kilometer fra atomkraftverk i Frankrike ble diagnostisert med leukemi, en form for blodkreft, mellom 2002 og 2007. Her et foto av et atomkraftverk i Saint-Vulbas, 35 km øst for Lyon. Foto: AFP / Scanpix.
I alt 14 barn under 15 år bosatt mindre enn 5 kilometer fra atomkraftverk i Frankrike ble diagnostisert med leukemi, en form for blodkreft, mellom 2002 og 2007. Her et foto av et atomkraftverk i Saint-Vulbas, 35 km øst for Lyon. Foto: AFP / Scanpix.

Barn som bor nær atomkraftverk i Frankrike, har dobbelt så høy risiko som andre barn for å få leukemi, ifølge en ny undersøkelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 14 barn under 15 år bosatt mindre enn 5 kilometer fra atomkraftverk i Frankrike ble diagnostisert med leukemi, en form for blodkreft, mellom 2002 og 2007, viser en undersøkelse som er gjennomført av helseforskningsinstituttet INSERM.

Forekomsten per innbygger er dobbelt så høy som ellers i landet, ifølge forskerne.

Det er ikke mulig å fastslå om det er en årsakssammenheng mellom nærheten til atomkraftverk og den økte forekomsten av leukemi, men funnet er statistisk signifikant, opplyser Dominique Laurier, leder for epidemiologisk forskning i IRSN, det franske instituttet for forskning på atomsikkerhet.

I tilsvarende undersøkelser som er gjort tidligere, er det ikke funnet noen høyere forekomst av leukemi hos barn nær franske atomkraftverk.

Det ble registrert i alt 2.753 tilfeller av leukemi i Frankrike mellom 2002 og 2007.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden