USA sender nok et hangarskip til Golfregionen

USS Vinson er på plass i Persiagulfen, men USA hevder det ikke har noe å gjøre med den stadig mer spente situasjonen mellom USA og Iran.(AP Photo/Kin Cheung)
USS Vinson er på plass i Persiagulfen, men USA hevder det ikke har noe å gjøre med den stadig mer spente situasjonen mellom USA og Iran.(AP Photo/Kin Cheung)

Enda et amerikansk hangarskip er kommet til området rundt Persiagolfen. Ifølge USA har utplasseringen ingenting å gjøre med spenningen med Iran.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eskortert av en krysser og en destroyer og med 80 fly og helikoptre om bord kom USS Vinson til området som dekkes av USAs femte flåte med base i Bahrain.

Området omfatter Persiagolfen, Rødehavet, Omangolfen og deler av Indiahavet.

Pentagons talsmann John Kirby sier at skipene ikke er i Persiagolfen og ikke har passert gjennom Hormuzstredet. Han understreker at forflytningen av skipene er rutinemessig og ikke har noe å gjøre med den økte spenningen med Iran den siste tiden.

Fra før er hangarskipet USS Abraham Lincoln utplassert i området. Det skipet har nettopp avsluttet et besøk i Thailand og er på vei tilbake til Golfregionen.

Iran har den siste tiden gjennomført marineøvelser i området rundt Hormuzstredet og truer med å stenge stredet om Vesten fortsetter å trappe opp tiltakene mot Iran.

Vestlige land har den siste tiden økt presset for å få Iran til å gi opp sitt angivelige atomvåpenprogram, og Iran frykter at et angrep fra USA og Israel er under oppseiling.

Les også: Iran har begynt å anrike uran

Se også: Iran advarer USA

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden