Atomforsker drept i eksplosjon i Teheran

En atomforsker ble drept i et bombeangrep ved universitetet i Teheran onsdag morgen. Teherans viseguvernør beskylder Israel for å stå bak angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge vitner ble to personer drept i eksplosjonen. En av dem er identifisert som Mostafa Ahmadi-Roshan, som var forsker ved universitetet, og som også ledet en avdeling ved Iran anrikingsanlegg for uran i Natanz.

Teherans viseguvernør, Safar Ali Bratloo, hevder Israel sto bak eksplosjonen. Israel likviderte forskeren for å militarisere situasjonen og forstyrre valgprosessen i Iran, sier viseguvernøren ifølge nyhetsbyrået Fars.

Les også: Frykter kinesiske miner i Hormuz-stredet

Eksplosjonen skjedde ifølge Safarali Baratloo da en motorsyklist festet ei bombe til en Peugeot ved universitetet nord i Teheran.

– Det var ei magnetisk bombe av samme type som tidligere er brukt til likvidering av forskere, og sionistene står bak, sier viseguvernøren.

I alt tre iranske forskere ble drept i lignende eksplosjoner i 2010 og 2011. To av dem var atomforskere, og nåværende leder i Irans atomenergibyrå, Fereydoun Abbasi, unnslapp et lignende angrep i 2010.Iran mener Israels etterretningstjeneste Mossad står bak drapene, kanskje med amerikansk hjelp.


Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden