Meny

Røde Kors: 10.000 mennesker på flukt i Nigeria

Demonstranter protesterer mot skyhøye bensinpriser i Nigerias største by Lagos. FOTO: REUTERS / Akintunde Akinleye / SCANPIX.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldelige sammenstøt og uroligheter i Nigeria har drevet over 10.000 mennesker på flukt i sitt eget land, ifølge Røde Kors.

Nigeria har vært preget av demonstrasjoner og sammenstøt etter at myndighetene fjernet subsidiene på bensin.

Tirsdag ble deler av en moské brent ned i den sørlige byen Benin, hvor sammenstøt og uro har krevd flere menneskeliv.

– Så langt er fem personer drept, fra begge sider, både blant dem som ble angrepet og dem som angrep, sier generalsekretær Dan Enowoghomwenwa i det nigerianske Røde Kors i delstaten Edo.

Plyndret og brent

Ett av de gamle byggene ved moskeen ble brent ned, mens den nyere delen ble plyndret. I tillegg ble befolkningen i området trakassert av angriperne. Urolighetene har flere steder ført til at folk ser seg nødt til å forlate hjemmene sine.

– Vi har over 10.000 internt fordrevne i flere områder, sier Enowoghomwenwa.

Les også: Seks drept i nytt kirkeangrep i Nigeria

Også tirsdag var det store demonstrasjoner rundt om i Nigeria. I landets største by Lagos var flere tusen mennesker ute i gatene, og ungdommer satte opp veisperringer og brant bildekk.

Angrep pub

Tirsdag ble det også meldt at væpnede menn begynte å skyte rundt seg på en pub i Potiskum, i den nordlige delstaten Yobe. Åtte drepte ble brakt til likhuset i byen, ifølge lokale kilder.

– Blant de drepte var fem politimenn, en bartender, en kunde og en ti år gammel jente, sier en lege i byen.

Les også: Bensinpanikk i Nigeria

Den siste tiden har det vært flere angrep mot kristne nord i landet, som den militante islamistgruppa Boko Haram anklages for å ha stått bak. I kjølvannet av dette har det også vært flere hevnangrep mot muslimer.

Nigeria er Afrikas mest folkerike land og største oljeprodusent. Landets befolkning er mer eller mindre delt mellom kristne og muslimer, med kristendominerte områder i sør og muslimskdominerte områder i nord.

Les flere nyheter

Populært