Østerriksk sex-skole var en bløff

Den svenske kunstneren og programlederen Ylva Maria Thompson fremsto som «rektor for sexskolen» ved en pressekonferanse. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX.
Den svenske kunstneren og programlederen Ylva Maria Thompson fremsto som «rektor for sexskolen» ved en pressekonferanse. Foto: Pontus Lundahl / SCANPIX.

Svensk kommunikasjonsbyrå lurte internasjonale medier trill rundt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere av verdens største aviser ble lurt da «verdens første sex-skole» ble lansert i Østerrike.

Den svenske dagsavisen Dagens Nyheter avslører i dag at skolen var en bløff. Det var nemlig det svenske reklamebyrået Studio Total som hadde spesiallaget en kampanje for å lure avisene.

Studio Total var leid inn av den østerrikske næringslivsorganisasjon for ungdom Junge Industrie. Formålet var å innføre et element som kunne skape debatt i østerrisk samfunnsliv. Det lykkes kampanjen i å gjøre.

Den falske sex-skolen ble lansert på en pressekonferanse i Wien. Rundt tredve journalister hadde møtt opp for å høre «rektor» Ylva Maria Thompson forklare skolens banebrytende praktiske læringsopplegg.

Ingen journalister satt spørsmålstegn ved lanseringen. Ifølge reklamebyrået Studio Total nådde nyheter over 300 millioner mennesker.

- Det var fascinerende å se hvordan aviser fra hele verden skrev om en skole som ingen en gang hadde sett, sier Tomas Mazetti i Studio Total til Dagens Nyheter.

- Jeg synes det er bra om mennesker setter spørsmålstegn ved det som står i avisene. Journalister har en ganske tøff jobb i dag. Det finnes ikke mye tid til å sjekke fakta, og det er nok en diskusjon det kan være verdt å ta iblant, sier Mazetti.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden