Nå vil Cantona bli president

Den nå 45 år gamle eksfotballspilleren har sendt brev til alle Frankrikes ordførere i et forsøk på å skaffe de 500 underskriftene som trengs for å delta i den franske presidentvalgkampen som starter i april. Foto: AP / Scanpix.
Den nå 45 år gamle eksfotballspilleren har sendt brev til alle Frankrikes ordførere i et forsøk på å skaffe de 500 underskriftene som trengs for å delta i den franske presidentvalgkampen som starter i april. Foto: AP / Scanpix.

Tidligere Manchester United-spiller og skuespiller Eric Cantona ønsker å stille til valg som president i Frankrike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den nå 45 år gamle eksfotballspilleren har sendt brev til alle Frankrikes ordførere i et forsøk på å skaffe de 500 underskriftene som trengs for å delta i den franske presidentvalgkampen som starter i april.

Det melder BBC.

I brevene kaller Cantona seg en engasjert borger hvis hjertesak er å forbedre bostandarden i landet.

Cantona støtter den veldedige organisasjonen Abbe Pierre-stiftelsen, som jobber for å skaffe boliger til fattige. I brevet til ordførerne står det at han føler ansvar for å gjøre noe i en tid som preges av økonomisk usikkerhet.

Eric Cantona la opp som fotballspiller i 1997. Det er ikke ventet at den tidligere storspilleren kommer til å ha noen sjanse mot sittende president Nicolas Sarkozy og sosialistleder Francous Hollande.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden