Elever hengt ut på «sexliste»

Thor Heyerdahl videregående skole i Larvik aktiverer fullt hjelpeapparat etter at 100 jenter er hengt ut på en detaljert sexliste på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Østlands-Posten skal en gruppe gutter ved skolen ha laget en detaljert liste med informasjon om jenter de angivelig skal ha hatt, og ønsker å ha, sex med.

Listen skal ha ligget tilgjengelig på nettet siden nyttårshelgen, da den ble lekket.

- Dette er i og for seg ikke en skolesak, men en sak som har foregått på elevenes fritid. Likevel har vi en aksje her, fordi de involverte ungdommene er elever hos oss. Vi er sterkt opptatt av å ivareta behovet for hjelp de berørte jentene måtte ha, sier rektor Hallvard Larsen ved Thor Heyerdahl videregående skole til Østlands-Posten.

Larsen bekrefter at han kjenner til lista det er snakk om, men ønsker ikke å gå i detalj om hvor mange personer som befinner seg på denne lista.

Østlands-Posten hevder derimot å erfare at tallet skal være så høyt som 100. Rektor Hallvard Larsen forteller at skolen nå er i dialog med både de berørte jentene, og guttene som står bak.

Larsen ønsker ikke å kommentere hvilke følger saken kan få for de involverte guttene.

- Vi har et sterkt fokus på å lære elevene nettvett, men har ingen mulighet for å kontrollere deres nettaktiviteter på fritida, sier rektoren til Østlands-Posten.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden