Meny

Oslo-politiet innkaller redaktører til møte

MEDIETRYKK: Visepolitimester Sveinung Sponheim (t.h.) og politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby svarer på spørsmål fra journalister etter en pressekonferanse på politihuset 26. juli i fjor i forbindelse med bombingen av regjeringsbygget og skytingen på Utøya. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledelsen i Oslo-politiet mener lekkasjer i terrorsaken ødelegger for etterforskningen og innkaller redaktørene i norsk presse til et møte.

De siste dagene er mange lekkasjer fra dokumentene i terrorsaken publisert av en rekke norske redaksjoner. Nå frykter politiet at dette vil gå utover etterforskningen i saken, og politiet innkaller til et møte, trolig onsdag, om lekkasjene, melder TV 2.

Les også: – VG-oppslag er uheldig

– Vi ser at vitner i saken er blitt betenkte med å la seg avhøre etter lekkasjene, og noen har også uttrykt tvil om hvorvidt de vil godkjenne avhør de allerede har avgitt, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Hanssen i Oslo politidistrikt.

Han sier at vitnene frykter at detaljer fra avhørene vil bli brakt ut i offentligheten. Nå vil politiet ha dialog med mediene.

Les også: – Breivik ikke lenger skuffet over rapporten

– I første omgang vil vi orientere redaktørene om hvordan dette er skadelig for etterforskningen, og så forsøke å få til en dialog med redaktørene om dette, sier Hanssen.

Politiet etterforsker nå lekkasjene.

Les flere nyheter

Populært