Meny

Jordskred drepte åtte

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst åtte personer er drept og 14 er savnet etter et voldsomt jordskred i Brasil.

Jordskjelvet ble utløst etter et kraftig regnvær mandag. Hittil er seks voksne og to barn meldt omkommet i delstaten Rio de Janeiro. I tillegg er 14 personer savnet etter at ni hus kollapset, sier lederen for det lokale brannvesenet, Sergio Simoes, til Globo TV.

I tillegg frykter sivilforsvaret at en familie på fem, som søkte tilflukt i en bil, kan ha dødd etter at bilen deres ble begravd i gjørme. Ifølge naboer sov familien i bilen i frykt for at huset deres skulle bli feid bort av vannmassene, skriver BBC News.

En bil er presset inn i et hus etter jordraset i byen Jamapara i delstaten Rio de Janeiro. Foto: ApEn bil er presset inn i et hus etter jordraset i byen Jamapara i delstaten Rio de Janeiro. Foto: Ap

Myndighetene frykter at dødstallene bare vil stige.

Årsaken til skredet skal være 12 timer med sammenhengende regnvær. Veien som fører til området, er fullstendig avskåret, noe som gjør redningsarbeidet vanskelig. Telefonlinjene er satt ut av spill og redningsmannskapene kommer bare frem i helikopter.

Jordskredet skjedde i et område der tusenvis av mennesker ble evakuert forrige uke, da en demning nesten brast som følge av kraftig regn.

Mandag lanserte presidenten i Brasil, Dilma Rousseff, en kriseplan for hvordan landet håndtere det kraftig uværet som har rammet den sørøstlige delen av Brasi.

Les flere nyheter

Populært