Kjendisbarn på nett

Se kjendisenes private babybilder

KALKUNKOSTYME: Skuespiller Tori Spelling kledde sin seks uker gamle datter ut som kalkun på Thanksgiving. Det spørs hva lille Hatti synes om dette bildet når hun blir større. © torispelling.com
KALKUNKOSTYME: Skuespiller Tori Spelling kledde sin seks uker gamle datter ut som kalkun på Thanksgiving. Det spørs hva lille Hatti synes om dette bildet når hun blir større. © torispelling.com

Hollywood-stjernene deler private bilder av barna på nett. Tori Spelling kledde datteren ut som kalkun på thanksgiving.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thanksgiving er en viktig høytid for de fleste amerikanere, men skuespiller Tori Spelling (38) ser ut til å være over gjennomsnittet begeistret. I november fikk fansen en smakebit av familiens thanksgiving-middag. På hjemmesiden sin la hun ut et bilde av sin seks uker gamle datter Hattie utkledd som kalkun!

Trebarnsmoren er imidlertid klar over at datteren en gang i fremtiden kan komme til å bli flau over bildet, og beklager seg like godt på forhånd.

- Beklager til fremtidige 18 år gamle Hattie. Ideen var for søt til ikke å gjennomføre, skriver hun på hjemmesiden sin.

Skrytebilder

Medieforsker Elisabeth Staksrud ved Universitetet i Oslo er skeptisk til kjendisenes skrytebilder av barna på sosiale medier som Twitter og Facebok.

- Kjendiser som hyppig legger ut private bilder av barna sine på nett gjør det jo ikke for barna sin skyld. Dette er ikke paparazzibilder, men bilder kjendisene selv publiserer. På den måten bruker de barna som tilbehør for å profilere seg selv. Barn av kjendiser har like stor rett til privatliv og personvern som andre barn, sier Staksrud.

De fleste av oss elsker å se på bilder av søte babyer. Her er noen av de intime familiebildene kjendisene delte på nett i fjor.

En uke gammel

I sommer fikk superparet Victoria (37) og David Beckham (36) sin første datter sammen. En uke etter at Harper Seven ble født publiserte David Beckham et bilde av lille Harper som sover på mammas bryst på Facebook-siden sin.

MOR OG DATTER: Victoria Beckham fikk i sommer sin første datter. Fra før har hun og David Beckham tre sønner. © David Beckham/Facebook MOR OG DATTER: Victoria Beckham fikk i sommer sin første datter. Fra før har hun og David Beckham tre sønner. © David Beckham/Facebook

Ikke lenge etter la Victoria Beckham ut dette nydelige bildet av far og datter på Twitter, sammen med teksten “Pappas lille jente”.

Fra før av har paret sønnene Brooklyn Joseph (12), Romeo James (9) og Cruz David (6). Victoria og David har flere ganger uttalt at de ønsker seg en søster til guttene, og lykken var stor da de fikk vite at Victoria endelig var gravid med en jentebaby.

STOLT PAPPA: Det er tydelig at David Beckham nyter tiden sammen med sin datter Harper. Her er det første bildet av de to sammen. © Victoria Beckham/Twitter STOLT PAPPA: Det er tydelig at David Beckham nyter tiden sammen med sin datter Harper. Her er det første bildet av de to sammen. © Victoria Beckham/Twitter

4 UKER GAMMEL: Kate Hudsons forlovede delte dette bildet av mamma Kate og sønnen Bingham på Twitter en måned etter fødselen. © Matt Bellamy/Twitter 4 UKER GAMMEL: Kate Hudsons forlovede delte dette bildet av mamma Kate og sønnen Bingham på Twitter en måned etter fødselen. © Matt Bellamy/Twitter

Privat par

Skuespiller Kate Hudson (32) og Muse-vokalist Matthew Bellamy (33) ble i sommer foreldre til sønnen Bingham. Som mange andre kjendiser har de valgt et noe uvanlig navn til barnet. Det ellers så private paret valgte å vise fram sønnen for første gang på nettstedet Twitter. Den stolte pappaen publiserte dette nydelige bildet av mor og sønn fire uker etter fødselen.

De to stjernene har vært sammen siden tidlig i 2010, og Bingham er deres første barn sammen. Fra før har Hudson sønnen Ryder (7) sammen med eksmannen og Black Crowes-stjernen Chris Robinson (45). Men for Bellamy ble dette hans første barn.

Gravid

Hollywood-skuespiller Jessica Alba (30) og ektemannen Cash Warren (33) har døtrene Honor (3) og Haven (5 måneder) sammen. Familien benyttet i fjor Twitter til å ønske fansen god påske, med et bilde av Jessica og Honor på restaurant sammen med en stor påskehare. På dette tidspunktet var Haven fortsatt er inni mammas mage.

FLOTT MAMMA: En gravid Jessica Alba og datteren Honor poserer sammen med en påskehare på restauranten Polo Lounge på Beverly Hills Hotel. © Cash Warren/TwitterFLOTT MAMMA: En gravid Jessica Alba og datteren Honor poserer sammen med en påskehare på restauranten Polo Lounge på Beverly Hills Hotel. © Cash Warren/Twitter


PÅ JOBB: Her ammer Miranda Kerr tre måneder gamle Flynn før en fotoshoot. © Miranda Kerr/TwitterPÅ JOBB: Her ammer Miranda Kerr tre måneder gamle Flynn før en fotoshoot. © Miranda Kerr/Twitter

La ut ammebilde

Undertøysmodell Miranda Kerr (28) fikk i januar i fjor sitt første barn med skuespiller Orlando Bloom (34). Etter et par måneder var Kerr tilbake på jobb igjen. På en fotoshoot med Victoria’s Secret twitret hun dette bilde av seg selv, som ammer tre måneder gamle Flynn. “Nok en dag på kontoret” skriver den glamorøse 28-åringen til sine Twitter-venner.

Amming er langt fra like utbredt i USA som i Norge, men Miranda Kerr er svoren tilhenger av amming. Supermodellen har tidligere uttalt at ingen mødre bør skamme seg over å amme i offentlighet.

Turbulent mamma

Britney Spears (30) ble i 2008 lagt inn på psykiatrisk sykehus, og mistet foreldreretten til sønnene Sean Preston (6) og Jayden James (5).

Nå ser det imidlertid ut som om den skandaleomsuste popstjernen har fått livet sitt tilbake på rett kjøl, og hun jobber med å få tilbake foreldreretten til de to guttene. I mai publiserte hun dette bilde på Twitter av seg selv og sønnene som nyter et glass av Britneys hjemmelagde iste.

STJERNEMAMMA: Britney Spears serverer sønnene hjemmelaget iste etter en baseballkamp. © Britney Spears/Twitter STJERNEMAMMA: Britney Spears serverer sønnene hjemmelaget iste etter en baseballkamp. © Britney Spears/Twitter

Vær varsom

Medieforsker Elisabeth Staksrud påpeker imidlertid at det ikke bare er kjendiser som publiserer bilder av barna sine på nett, og oppfordrer folk til å tenke seg godt om når de legger ut private familiebilder.

- Jeg skjønner at folk har lyst til å vise frem bilder av barna sine på nett, men bruk hodet!

- Det er din jobb å tenke på at barna ofte ikke selv kan protestere mot publiseringen, og at du ved å legge ut bilder av dem eksponerer dem for hele verden. Man mister også reell kontroll over hva bildene blir brukt til av andre. Det er heller ikke sikkert de synes dette er så artig når venner finner disse oppslagene år etterpå, advarer Staksrud.

Det gjenstår å se hva lille Hattie synes om mamma Tori Spellings kalkunbilde om 18 år...

Les også:

Slik tar du bedre bilder av barna

Vil gjemme barna på Facebook

Ta fine bilder av gravidmagen

Norske mødre blotter puppen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden