Meny

Helsesjefen dropper Roma-kurs

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Administrerende direktør Bente Mikkelsen i Helse sør-øst dropper det omstridte oppholdet på NATO-kurset i Roma.

Det ble klart mandag formiddag.

– Jeg vurderer situasjonen rundt min permisjon slik at den ikke blir forstått og skaper unødig uro rundt ledelsen av Helse sør-øst. Jeg tar konsekvensene av dette og kommer ikke til å delta på NATO Defence College, skriver Mikkelsen i et brev til helseforetakets styreleder, Frode Alhaug.

Se intervjuet med en skuffet Mikkelsen her

Mikkelsen vil i dag meddele dette til Helse- og omsorgsdepartementet. Hun vil i stedet bruke all sin energi på Helse sør-øst, fortsetter Michelsen i brevet, som ble sendt mandag.

– Ansatte i både Vestre Viken og i Oslo universitetssykehus har gitt tydelig uttrykk for behovet for kontinuitet i ledelsen også på regionalt nivå i den krevende omstillingsprosessen disse helseforetakene befinner seg i, skriver Mikkelsen.

Kraftige kutt

Lørdag ble det kjent at direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst skulle ta fem måneders permisjon med lønn for å etterutdanne seg på lederkurs ved Natos lederskole i Roma.

Forsvarsdepartementet skulle betale for kurset, mens Helse sør-øst skulle dekke bolig, kost og reise. Prisen var satt til 350.000 kroner.

Nyheten ble møtt med massiv kritikk ettersom helseforetaket står midt oppe i en vanskelig omstillingsperiode og skal kutte 800 millioner kroner.

Les også: Helsetoppens Roma-opphold får krass kritikk

Krevde avgang

Carl I. Hagen, som representerer Fremskrittspartiet i helse- og sosialkomiteen i Oslo kommune, var blant den som reagerte kraftig på kursplanene.

– Dette er en provokasjon overfor pasientene og de ansatte som kommer til å bli rammet av de massive kuttene i Oslos sykehus. I tider med kutt og nedbemanning må særlig ledelsen vise moderasjon. Det har åpenbart verken Mikkelsen eller styret i Helse sør-øst forstått, sa Hagen, som krevde Mikkelsens avgang.

Les også: Carl I. Hagen krever at Mikkelsen går

Også Kristelig Folkepartis leder Knut Arild Hareide mente det ville vært «særdeles uklokt» av direktøren å reise bort i fem måneder. Han støtter derfor snuoperasjonen.

- Klokt av Bente Mikkelsen. Toppleder kan ikke være borte på ledertreningskurs i over 5 mnd i en kritisk omstillingsfase, skriver Hareide på Twitter.

Les også: Vil ha svar på overforbruk i Oslo-sykehusene

Les også: - Manglet styrets tillit

Les også: Helse Sør-Øst innrømmer 50.000 lovbrudd

Les flere nyheter

Populært