Boligeier tapte mot Veidekke

TAPTE I RETTEN: Boligeier Hans Pettersen er skuffet over at han tapte rettssaken i første runde, men kommer ikke til å anke. - Det blir for dyrt for vanlige folk å stå løpet ut, sier han. Foto: Målfrid Bordvik
TAPTE I RETTEN: Boligeier Hans Pettersen er skuffet over at han tapte rettssaken i første runde, men kommer ikke til å anke. - Det blir for dyrt for vanlige folk å stå løpet ut, sier han. Foto: Målfrid Bordvik

Hans Pettersen saksøkte Veidekke for å ha gitt et «fiktivt» lavt tilbud på å rette opp det skjeve huset hans. Retten frikjente Veidekke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Hans Pettersen og familien kjøpte et hus på Teisen i Oslo i 2005, oppdaget de flere alvorlige feil og mangler ved boligen, blant annet setningsskader.

- Vi merket at det ble skjevere og skjevere både i stua og inngangspartiet. Vi skjønte at bygget begynte å synke ned i bakken, og det rant vann inn langs sprekker i taket, har Pettersen tidligere fortalt til ABC Nyheter.

Les også: - Jeg ble lurt av Veidekke

Gjorde ikke jobben

Pettersen og selgers forsikringsselskap, Anticimex, møttes derfor i retten. Der ble det inngått et forlik, hvor forsikringsselskapet skulle betale 1,4 millioner kroner til Pettersen.

Pettersen hadde på forhånd innhentet et pristilbud på setningsskadene på 380.000 kroner fra DinByggmester. Men like før hovedforhandlingene startet, kom Anticimex med et tilbud fra Veidekke, som var på mindre enn én tredjedel av tilbudet fra DinByggmester.

Da Pettersen senere kontaktet Veidekke for å få rettet opp huset, svarte Veidekke at de ikke ville utføre arbeidet fordi tilbudet var rettet til forsikringsselskapet, ikke Pettersen.

- Tilbudet var reelt

På bakgrunn av dette har Pettersen og hans advokat, Henning Brath, hevdet at tilbudet fra Veidekke bevisst var priset for lavt for at Anticimex skulle oppnå et gunstig rettsforlik. For å få dekket sitt økonomiske tap, krevde Pettersen over én halv million kroner fra Veidekke.

I retten forklarte anleggsleder i Veidekke, Lars Hanevik, at tilbudet var reelt og at Veidekke ville utført arbeidet hvis forsikringsselskapet hadde benyttet seg av tilbudet. Selskapet tar ikke på seg slike oppdrag for privatpersoner fordi dette ville vært mer ressurskrevende, forklarte Hanevik. Veidekke redegjorde videre at de ikke visste at tilbudet skulle brukes i en rettstvist.

Retten kan ikke se at Veidekke har opptrådt uaktsomt i saken og fritar derfor Veidekke for Pettersens økonomiske tap. Retten er også enig med Veidekke i at deres pristilbud skiller seg vesentlig fra tilbudet fra DinByggmester, ved at sistnevnte er mer omfattende.

Ikke råd til å anke

Veidekke ble dermed frifunnet i retten, og Pettersen må dekke selskapets saksomkostninger på 87.000 kroner.

- Jeg anbefales å anke, men økonomien tillater ikke en slik risiko, skriver Pettersen i en e-post til ABC Nyheter.

Han har også opprettet en egen nettside om Veidekke, der han beskylder selskapet for svindel.

Kommunikasjonssjef Helge Diseth i Veidekke ønsker ikke å kommentere dommen eller nettsiden.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden