Meny

Løfshus vil ha Tour-suksess

Sportssjef i langrenn, Vidar Løfshus, higer etter suksess i Tour de Ski. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sportssjef Vidar Løfshus må vente enda et år før Norge eventuelt bryter Tour de Ski-forbannelsen.

Seks år er gått uten at Norge har fått noen sammenlagtvinner. Det skjedde ikke i år heller. Marit Bjørgen ble beste norske kvinne på 2.-plass og Petter Northug beste norske mann på 3.-plass.

– Vi har hatt litt stang ut, og for Petters del føles det som om han er lenger unna i år enn i fjor. Jeg synes han hang mer med nebbet nå. Jeg er sikker på at verken Marit eller Petter er i like god form som for tre uker siden.

Les også: Cologna suveren, Northug falt til tredje

– Hva skal dere gjøre for å knekke koden?

– Jeg har mine tanker om hva som kan gjøres, men jeg røper ikke hva nå.

Løfshus sa at de norske selvsagt var med i Tour de Ski for å vinne og at de slik sett er skuffet. Han var klar på forhånd at det var seieren det handlet om. Den aller første for Norges del. Nå må han i hvert fall vente i 12 måneder til.

– Men jeg er veldig fornøyd med mange sterke enkeltprestasjoner. Flere har vist fantastisk innsats, og vi taper bare for bedre løpere. Slik sett var dette fair nok, sa Løfshus.

Les også: Kowalczyk slo knockout på Bjørgen

Igjen fikk han bevist at Norge har mange sterke kvinnelige langrennsløpere, mens det er tynt bak Northug på herresiden. Tourdebutant Niklas Dyrhaug var nest beste norske mann på 16.-plass.

Les flere nyheter her

Populært