United fikk søt revansj over City

Manchester Uniteds Wayne Rooney scoret to mål da nabo City ble slått ut av FA-cupen med 3-2 søndag. Foto: Nigel Roddis (Reuters)
Manchester Uniteds Wayne Rooney scoret to mål da nabo City ble slått ut av FA-cupen med 3-2 søndag. Foto: Nigel Roddis (Reuters)

Med en opplagt Wayne Rooney i scoringsform vant Manchester United ære og avansement i FA-cupen med 3-2 over byrival City på bortebane søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta engelsk FA-cup fotball:

Engelsk FA-cup fotball søndag, 3. runde:

Chelsea – Portsmouth 4-0 (0-0)

Mål: 1-0 Juan Mata (48), 2-0 Ramires (85), 3-0 Ramires (87), 4-0 Frank Lampard (90).

41.529 tilskuere.

Erik Huseklepp spilte 23 minutter som innbytter for Portsmouth.


Manchester C. – Manchester U. 2-3 (0-3)

Mål: 0-1 Wayne Rooney (10), 0-2 Danny Welbeck (30), 0-3 Rooney (40), 1-3 Aleksandar Kolarov (48), 2-3 Sergio Agüero (65).

46.808 tilskuere.

Rødt kort: Vincent Kompany (12), Manchester City.


Peterborough – Sunderland 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Sebastian Larsson (48), 0-2 James McClean (58).

8954 tilskuere.


Sheffield W. – West Ham 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Chris O'Grady (88).

17.916 tilskuere.

John Carew spilte 65 minutter for West Ham.

Manchester City har ledet serien og vært i skyene siden 6-1 seieren over United på Old Trafford i oktober. Samtidig er de ligaens sterkeste hjemmelag, og det var ingen enkel oppgave Alex Fergusons rødkledde menn sto overfor søndag.

Men United gjorde de fleste forhåndsspådommer til skamme ved å levere en første omgang det gnistret av. Knappe ti minutter var spilt da Rooney var rett plass for første gang. Antonio Valencia slo inn fra høyre mot spissen, som hadde timet løpet sitt perfekt og skallet inn 1-0 via tverrliggeren bak Citys sjanseløse reservekeeper Costel Pantilimon.

Les også: Dramatisk comeback for Paul Scholes

Streng utvisning

To minutter senere fikk City en ny smell da kaptein Vincent Kompany mottok et strengt idømt rødt kort. Hardhausen gikk inn med begge beina mot Nani, som fikk hoppet unna, men likevel valgte dommer Chris Foy å gi belgieren marsjordre.

Manchester City klarte å sette noe press på gjestene, men det som var av skuddforsøk i første omgang tok Anders Lindegaard seg av på flott vis. I stedet var det United som skulle øke ledelsen etter en halvtimes spill. Etter flott klikk-klakk-fotball av United, maktet ikke de sju lyseblå i boksen å klarere, og Danny Welbeck avsluttet med et flott volleyskudd som snek seg inn nede i høyre hjørne.

I det 40. minutt ble Welbeck felt i City-boksen av Aleksandar Kolarov og fikk straffe. Wayne Rooney bommet først fra ellevemeteren, men satte inn returen med pannebrasken. Dermed kunne han og lagkameratene ta pause med en fortjent 3-0-ledelse.

Scholes-comeback

Roberto Mancini gjorde tydeligvis sitt for å mane sine spillere til innsats etter sidebyttet, for etter tre minutter av annen omgang gjorde Kolarov opp for straffetaklingen ved å dunke inn 1-3 på frispark fra drøye 20 meter. Lindegaard sto langt til høyre og rakk aldri fram til serberens velplasserte skudd.

Etter en times spill fikk United-fansen oppleve noe de før søndag aldri hadde trodd skulle skje. Paul Scholes entret banen, sju måneder etter at han la opp som fotballspiller . På grunn av Uniteds mange skader, valgte veteranen å hjelpe til.

Les også: Paul Scholes legger opp

Ironisk nok var det omtrent det motsatte 37-åringen gjorde da han ga bort ballen i farlig posisjon fire minutter etter innhoppet. James Milner takket for sjansen, slo inn foran mål og fant Sergio Agüero. Argentineren fikk to sjanser alene med Lindegaard og sørget for ny spenning i kampen med sin 2-3-redusering.

Derfra kokte det på stadion og rundt ørene til Foy. Dommeren ble ikke mer populær av å vinke spillet videre da Kolarovs innlegg traff armen til en liggende Phil Jones i United-boksen etter 81 minutters spill. Straffe ble det uansett ikke, og gjestene red av City-bølgen og gikk til FA-cupens fjerde runde etter en underholdende kamp som ga en flott oppreisning.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært