Oversikt over drap i 2011

Her en oversikt over drapsofrene i Norge i 2011. Terrordrapene 22. juli er holdt utenom oversikten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Januar

* 9. januar: Constansa Tamara Severino Hernandez (20) drept med kniv i Kristiansand. Hennes tidligere kjæreste (21) er dømt til 16 års fengsel for drapet.

* 19. januar: Freddy Falmark (56) funnet drept i leiligheten sin på Grønland i Oslo. En mann (24) er siktet for drapet.

Februar

* 14. februar: Dilya Rakhimova (26) ble slått i hjel i samboerens leilighet i Gamlebyen i Oslo. Samboeren (41) innrømmet drapet.

* 14. februar: Mann (32) drept med kniv på Jar i Bærum. En 25 år gammel mann ble siktet for drapet.

* 20. februar: Mann (31) døde etter knivstikking på en fest på Kåpe i Re kommune i Vestfold. En 24 år gammel mann er siktet for drapet.

Mars

* 12. mars: Muhammad Bilal Aslam (23) funnet drept på Høybråten i Oslo. En 20 år gammel mann har innrømmet drapet.

* 13. mars: Mann i 70-årene funnet død i en bolig i Mo i Rana. Boligens eier, en 35 år gammel mann, ble tiltalt for forsettlig drap og dømt til 13 års fengsel i tingretten, men frikjent i lagmannsretten i november. Saken er anket inn for Høyesterett.

* 20. mars: Heidi Thisland Jensen (28) drept i nærheten av sitt eget hjem på Hollekleiva øst for Mandal. Hennes 25 år gamle ekskjæreste har tilstått drapet er dømt til 15 års fengsel i tingretten, men dommen er anket.

* 28. mars: Tobarnsmor (39) brutalt drept med flere knivstikk i bryst- og mageregionen på Torshov i Oslo. Ektemannen (48) er siktet for forsettlig drap.

April

* 26. april: Paal-Andre Hamre drept med kniv i Bergen. En 27 år gammel mann ble i desember dømt til elleve års fengsel for drapet.

* 27. april: Mann (36) funnet død i baksetet på en litauisk bil parkert ved E18 i Sande. Fire litauiske menn er siktet i saken.

Mai

* 1. mai: Sulejman Hamzic (23) ble knivstukket og døde av skadene på Askøy i Hordaland. En 30 år gammel mann er siktet for forsettlig drap.

* 16. mai: Tekstilkunstneren Turid Holter (75) funnet kvalt i sitt hjem på Cicignon i Fredrikstad. Hennes kvinnelige leieboer (28) er dømt til ti års fengsel i tingretten for drapet.

* 17. mai: Tobarnsfar (33) skutt og drept i en leilighet i Grimstad. Den 35 år gamle beboeren i leiligheten er siktet for forsettlig drap.

Juni

* 10. juni: Tobarnsmor (40) skutt og drept av ektemannen (49) i deres hjem i Vadsø. Mannen døde i fengselet i august.

* 18. juni: Einar Opsahl (35) skutt og drept på åpen gate på Bislett i Oslo. En 29 år gammel mann er siktet for drapet.

* 27. juni: Asbjørn Korneliussen (45) døde av slagskader påført i en leilighet på Melkeplassen i Bergen En 25 år gammel mann er siktet for grov vold med døden til følge.

Juli

*17. juli: Kvinne (57) slått i hjel med jernstang og satt fyr på i hjemmet sitt på Holt Camping i Tvedestrand. Fostersønnen (34) er siktet for overlagt drap. Hans kamerat (18) er siktet for medvirkning til overlagt drap.

* 23. juli: Mann (56) drept med kniv i Sarpsborg sentrum. En 24 år gammel mann er siktet for drap.

* 24. juli: Adil Babar (27) skutt på Lura i Sandnes. To menn (21 og 36) er siktet for drapet.

August

* Ingen drapssaker.

September

*13. september: Mann (32) drept med kniv på et hjem for behandling av førstegangspsykoser i Oslo. Både den siktede mannen (24) og offeret var pasienter ved institusjonen.

* 20. september: Morten Eliassen (52) drept på Kopperud i Gjøvik. Fire menn er siktet for drap eller medvirkning til drap.

* 27. september. Mann (47) funnet død i sin bolig i Drøbak. En mann (22), hans kjæreste (23) og 22-åringens onkel (38) er siktet for drap.

* 29. september: Thien Hoang (21) funnet drept i kjellerleiligheten hos familien på Furuset i Oslo. En mann (20) er siket for forsettlig drap eller medvirkning og en 18-åring er siktet for falsk forklaring.

Oktober

* 2. oktober: Bjarne Thilesen (54) funnet død i leilighet ved Østensjø i Oslo. En 55 år gammel mann er siktet for drap.

* 8. oktober: Harry Arve Nakstad (59) funnet død på Orkanger. En 26 år gammel mann er siktet for forsettlig drap.

* 10. oktober: Willy Brown (48) funnet død i leiligheten sin på Grünerløkka i Oslo. En 21 år gammel mann er siktet for forsettlig drap.

* 12. oktober: Kirsti Slinning (53) funnet død på Hotel Alexandra i Molde. En 57 år gammel mann er siktet for forsettlig drap.

* 13. oktober ble 23 år gamle Hans Rickard Strømner funnet drept og dumpet på Klemetsrud. To kvinner på 21 og 22 år er varetektsfengslet og siktet for overlagt drap, den ene var hans ekskjæreste.

* 30. oktober: Mann knivdrept på Bislett i Oslo. En mann pågrepet, siktet for drap og drapsforsøk på en annen mann.

November

* 13. november: 21 år gamle Simon Johan Jensen blir funnet knivstukket utenfor et hus i Honningsvåg i Nordkapp om morgenen. En 24 år gammel mann blir pågrepet og siktet for forsettlig drap. Han tilstår senere handlingen.

* 14. november: Åtte år gamle Monika Sviglinskaja blir funnet død hjemme i boligen i Sund kommune i Hordaland. Dødsårsaken er uklar og politiet venter fremdeles på tekniske prøver i saken. Ingen er så langt mistenkt i saken.

Desember

* 20. desember: En 34 år gammel mann ble pågrepet og siktet for å ha drept sin 61 år gamle mor i hennes bolig i Larvik. Samme dag var han blitt skrevet ut fra akuttpsykiatrisk avdeling i Tønsberg.

* 22. desember: En 61 år gammel kvinne ble funnet knivdrept utenfor sin egen bolig i Fauske i Nordland. Kvinnens sønn i 30-årene er siktet for forsettlig drap.

Utlandet:

* 4. mars: Elisabeth Alves (34) fra Bergen funnet kvalt i sitt hjem i Aracati i Brasil natt. Hennes brasilianske samboer siktet for drap.

* 31. juli: Mikael Troy Johansen Rasay (18) skutt og drept i Quenzon City på Filippinene.

* 6. august: En norsk og en svensk statsborger er siktet for drap, etter at politiet fant en 58 år gammel nordmann død i en leilighet i Hällevadsholm.

* 18. august: 42 år gamle norskpakistanske Ashfaq Ahmed (42) ble drept i Pakistan. Politiet har mistanke om blodhevn, men ingen er pågrepet.

Kilder: Politiets straffesaksregister og NTB.

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært