Tre personer siktet for sexhacking

HACKET NETTSTED: Politiet har siktet tre personer etter at informasjon om nesten 30.000 Hemmelig-com-brukere ble publisert på nettet. Foto: Skjermdump fra Hemmelig.com
HACKET NETTSTED: Politiet har siktet tre personer etter at informasjon om nesten 30.000 Hemmelig-com-brukere ble publisert på nettet. Foto: Skjermdump fra Hemmelig.com

Tre personer er siktet for å ha brutt seg inn på sexnettstedet Hemmelig.com. En database med 26.000 norske brukere kom på avveie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettstedet regnes for å være blant landets største markedsplasser for sexkjøpere og prostituerte, med 26.000 brukerkontoer. Før jul skrev Dagbladet om at flere hackere hadde fått tak i brukerdatabasen. Blant brukerne sto det kjente navn innen idrett, næringsliv, musikk og politikk. Innehaverne av nettstedet anmeldte datainnbruddet til Oslo politidistrikt i slutten av desember.

Les også: Ber Kripos etterforske Hemmelig.com

Søndag meldte Kripos at tre personer er siktet for å ha brutt seg inn i nettstedets database.

– Politiet aksjonerte lørdag 7. januar mot tre adresser og pågrep tre personer i forbindelse med datainnbrudd av nettstedet hemmelig.com. Saken etterforskes av Kripos, og aksjonen ble gjennomført med bistand fra Midtre-Hålogaland, Sør-Trøndelag og Follo politidistrikter hvor de siktede er hjemmehørende, opplyser Kripos.

Les også: Dette er hemmelig.com-brukerne

De tre pågrepne er blitt avhørt. Alle erkjenner straffskyld. De ble løslatt etter avhørene fordi politiet ikke anser at det er fare for bevisforspillelse.

– Kripos vil videre gjennomgå og analysere beslagene fra aksjonen, og man må påregne at den videre etterforskningen vil ta noe tid. Alle de tre siktede har vært samarbeidsvillige og bidratt til at Kripos har kunnet iverksette tiltak for å redusere faren for videre spredning av materialet, opplyser Kripos.

Les også

Redde hackere publiserer alle sexmeldingene om noe skjer dem

Hacket sex-nettsted - trues av hallikmiljø

- Bytt passord og gjør Facebook-profilen usynlig


Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært