Helsetoppens Roma-opphold får krass kritikk

Administrerende direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst blir møtt med krass kritikk for en kommende studietur til Roma. Arkivfoto: Heiko Junge (Scanpix)
Administrerende direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst blir møtt med krass kritikk for en kommende studietur til Roma. Arkivfoto: Heiko Junge (Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både tillitsvalgte og politikere reagerer kraftig på at direktør Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst skal tilbringe fem måneder i Roma på kurs mens sykehusene står midt i en vanskelig omstillingsprosess.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fra februar skal Mikkelsen gå på seniorkurset til NATO Defence College i Roma. Forsvarsdepartementet skal betale for oppholdet, helseforetaket for bolig, kost og reise. Prisen er beregnet til 350.000 kroner, melder Drammens Tidende. I tillegg beholder Mikkelsen lønnen sin i denne perioden.

– Mer ferie enn kurs

Tom Henri Hansen, foretakstillitsvalgt for Den norske legeforening i Vestre Viken, mener Mikkelsen burde gått foran som et godt eksempel når kursmidlene for de ansatte ved sykehusene er skåret kraftig ned.

Les også: Vil ha svar på overforbruk i Oslo-sykehusene

– Jeg synes det sier noe om tanker om egen storhet og liten evne til selvkritisk refleksjon, sier han og legger til at oppholdet virker mer som ferie enn som kurs.

Foretakstillitsvalgt Hilde Kr. Arnesen for Sykepleierforbundet er provosert.

– Det går bare ikke an. Dessuten er timingen helt feil. Vi står midt i en vanskelig prosess bestemt av Helse sør-øst. Da trengs det oppfølging og stabilitet, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bente Mikkelsen selv forsvarer turen til Italia.

– Jeg tror dette studieoppholdet både vil utfordre meg, samtidig som jeg er trygg på at jeg får kunnskap og innsikt som vil være verdifull når jeg kommer tilbake som administrerende direktør i Helse sør-øst RHF etter sommeren, sier Mikkelsen til dt.no.

Les også: - Manglet styrets tillit

– God investering

Hun får støtte av styrelederen i helseforetaket. Frode Alhaug mener kurset er en god investering.

– Det er både riktig og viktig at Mikkelsen får utvikle seg ytterligere som leder gjennom dette studiet, sier han til NRK.

Les også: Helse Sør-Øst innrømmer 50.000 lovbrudd

Helse sør-øst har ansvaret for sykehusene på Østlandet. I Oslo pågår omstillingen i forbindelse med sammenslåingen av flere sykehus til Oslo universitetssykehus. Sykehusene i helseforetaket Vestre Viken må kutte 330 millioner kroner i år.

Frp-leder Siv Jensen sier til TV 2 at Italia-turen er dårlig timing av Mikkelsen.


Les flere nyheter her